Roler od žada: marketinška izmišljotina u čiju efikasnost se kunu influenseri

02-09-2019
Featured Video Play Icon

Za mali valjak, izrađen najčešće od žada (a može biti i od ametista, rozenkvarca, lapis lazulija…) influenseri kažu da je apsolutno neophodan u beauty rutini jer pegla bore , pomaže da krema prodre u dublje slojeve kože i sl. No ipak, navedeni valjak može da pomogne jedino u smanjivanju nadutosti lica dok za sve ostalo  tvrdimo da je reč o potpunoj gluposti  i prodavanju magle

Šta je roler od žada?

Ova beauty alatka podseća na valjak za farbanje samo što umesto sunđera ima zaobljeni valjkasti komad poludragog kamena žada. Najčešći primerci imaju dve strane: sa jedne strane je veći valjak za čelo i obraze, a sa druge strane onaj manji, za predeo ispod očiju. Korišćen je još u 7. veku od stane bogatih Kineskinja, koje su verovale da se rolanjem žada po licu oslobađaju negativnog chi-ja iz organizma, ali  da ujedno smanjuju otečenost na licu. Ali ima li ovaj valjak potvrdu nauke i medicine?

Kako deluje valjak od žada? 

Ovaj valjak elimiše natečenost kroz masiranje limfnog sistema, koji je  zapravo mreža tkiva i organa ispod kože koji pomažu da se organizam oslobodi toksina i otpada. Naše lice, baš kao i telo, može zadržavati višak vode, zato je masaža lica od pomoći. Kada limfa dobije slobodan protok da ide kroz lice, imaćete čistiju, zdraviju kožu bez nakupljenih toksina i tečnosti. Međutim , identičan efekat dobićete ako ohladite dve kašike u frižideru i njima masirate lice.

Koji su ostali efekti rolera od žada? 

Osim pomenutog smanjenja otečenosti lica i drenaže viška vode, masiranje lica valjkom od žada nema drugih benefita. On ne može ispeglati bore budući da ničim ne deluje na proizvodnju kolagena ili možda prirodnog hijalurona. Primenom dermarolera koji je takođe valjak ali prekriven mikroiglicama, postiže se podmlađivanje kože,  budući da se rade mikroskopska oštećenja koja podstiču njenu samoobnovu i proizvodnju kolagena. Rolerom od žada nikako ne možete pomoći ni kremi nanesenoj na lice,  da prodre u dublje slojeve kože. Čini se kako je ovde samo reč o još jednoj marketinškoj izmišljotini.

Dermaroler je za razliku od valjka od žada prekriven mikroiglicama, koje podstiću proizvodnju kolagena i proces podmlađivanja kože.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar