Goveđi želatin, prirodni kolagen koji čuva našu kožu i briše bore

28-01-2023

Kolagen vezuje vodu i na taj način smanjuje dehidriranje organizma kao i kože. Starenjem opada sposobnost organizma da sintetiše kolagen  pa vlakna u koži gube elastičnost  i stvaraju se bore. Osim u ljudskom organizmu kolagen možemo pronaći i u kostima krupnog goveda ili u želatin prahu koji se koristi za pripremu marmeladi i gelova

Goveđi želatin u službi lepote

Želatin je dakle, kolagen u prirodnom obliku i uključujući ga u ishranu koža će vam biti sjajna i zategnuta a bore manje vidljive. Postoje razne maske za lice sa goveđim želatinom koje su efikasne su i čine kožu glatkom. Primena govedjeg želatina u lekovite svrhe je vrlo jednostavna. Želatin se potopi u jogurt ili običnu vodu i ostavi da odstoji kako bi nabubrio pa se može popiti ili bolje rečeno pojesti.

Goveđi želatin za strije

Čest problem mladih trudnica je pojava strija.  Goveđi želatin pomaže i kod ovog problema jer poboljšava čvrstinu i elastičnost kože. Povećava se proizvodnja kolagena u organizmu, a to je ključ za sprečavanje strija.

Goveđi želatin za lice i kožu

Želatin ima veliku primenu u kozmetičkoj industriji jer je osnovni sastojak antirid krema i preparata protiv starenja. Zbog nedostatka kolagena dešavaju se mnoge lose promene u organizmu, a prvo se vide na koži i kosi.  Priprema: Pomeša se jedna kašika želatina u prahu sa dve kašike tople vode i kašikom svežeg soka od limuna i nanese na lice. Ostavi se na licu 15 minuta i ispere toplom vodom.

Goveđi želatin za kosu

Goveđi želatin se koristi u tretiranju kose, a recept za pripremu ovog prirodnog preparata je  sledeći. Pomeša se kašika želatina u prahu u pola šolje hladne vode pa se doda još pola šolje mlake vode, kašičica meda i kašičica jabukovog sirćeta. Ovaj gel umasirajte u celu kosu, ostavite da stoji desetak minuta a potom ga isperite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar