Meril Strip: govorili su mi da sam ružna i pitali se zašto sam došla

25-12-2023

Jedna od najčuvenijih i najtalentiranijih glumica u Holivudu, otkrila je pre nekoliko godina da njen put do slave nije bio nimalo lak. Meril se prisetila situacije sa kojom se susrela na audiciju za film “King Kong“,  kada  joj je redatelj kazao da je ružna

Od ružne devojke do jedinstvene žene

Iako je danas Meril jedna od je od retkih glumaca koji su dobili sve tri najvažnije filmske nagrade (Oscar, Zlatni globus i Nagradu udruženja filmskih glumaca), prisetila se ne baš ugodne situacije sa početka karijere, prilikom audicije za King Konga.  “Stajala sam ispred slavnog redatelja Dina de Laurentisa koji me je pogledao i na italijanskom rekao svome sinu: ’Pa ona je ružna, zašto si mi doveo ovu ružnu devojku’? Tada, iako veoma mlada, bila sam hrabra pa sam mu na italijanskom odgovorila: ’’Žao mi je ali ja sam razumela sve šta ste rekli. Žao mi je što nisam dovoljno lepa da budem u King Kongu’’, ispričala je glumica u jednoj TV emisiji.

meril u detinjstvu i tokom mladosti

Lepota se krije u posebnosti a ne kopiranju nekoga

Da bi stvar bila gora, Meril je i sama sebe sputavala mislima da će joj biti teško da se ostvari kao glumica zbog svog izgleda. Uprkos tome, bila je uporna i  zahvaljujući karakterističnim crtama svog lica postala je čuvena. “Mladim ženama bih poručila da se ne brinu toliko o svom izgledu i težini. Devojke potroše previše vremena brinući se o tome a postoje i bitnije stvari. Za muškarce i žene uopšteno, iskoristite ono što vas čini drugačijim – to je vaša prednost. Svi se trude da izgledaju prilično slično, ali oni koji su drugačiji, biće odabrani.”

Jedna i  jedina – neponovljiva

”Nekada sam mrzela svoj nos, danas više ne – ok je”, kazala je Meril u govoru koji je održala povodom primanja počasnog doktorata na Univerzitetu u Indijani. Mnogi se slažu da glumica nije klasična lepotica ali jednostvavno  zrači  ženstvenošću.  U karijeri je dobila dva Oscara, šest Zlatnih globusa, nagradu Grammy i BAFTA nagradu. Čak 14 puta nominovana je za Nagradu Akademije – Oscar, čime drži rekord.  Danas se smatra jednom od najcenjenijih i najtalentovanijih glumica svih vremena.

INSERT IZ FILMA ĐAVO NOSI PRADU

FOTO: Meril Strip / Instagram

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar