Najčešće zablude o antiejdžing kremama

29-08-2018

Antiejdžing kreme su najprodavaniji kozmetički proizvodi na tržištu. Ono što prilikom njihove kupovine treba imati  na umu, su realna očekivanja kao i spoznaja da je njihovo delovanje ograničeno.  Pomenuti proizvodi svakako hrane našu kožu ali vas neće podmladiti 20 godina kao ni momentalno izbrisati sve znakove starenja. Za to je ipak potrebna pomoć malo jačih estetskih tretmana ili hirurgije. Ovo su neke od najčešćih zabluda koje se vežu uz antiejdžing kreme…

Zabluda 1: čuda će se desiti u 24 sati

Ovo je jedan od mitova koji je stalno prisutan kada su u pitanju antiejdžing proizvodi. Čak i najpoznatiji brendovi za negu kože igraju na psihu potrošača i garantuju čuda preko noći, što je potpuno besmisleno. Krema vas jednostavno u tolikoj meri  ne može podmladiti.  Efekat momentalnog podmlađivanja možemo postići  recimo  primenom hijaluronskih punjača  ( a ne kreme s hijaluronom) , pomoću kojih zaista možete ispeglati lice u pauzi za ručak.

Zabluda 2: ovo je najbolji multitasking proizvod

Većina antiejdžing krema su nazvane multi-tasking proizvodima. Znate li zašto? Razlog je da proizvođači pozovu kupce da kupe proizvod koji im garantuje da će uz pomoć jedne kreme rešiti probleme na koži pored bora. Neki proizvodi obećavaju da će uklaniti bore, fine linije, tamne fleke i ožiljke. Na vama je ad procenite , da li je to moguće ili ne.

Zabluda 3: koliko imate godina tu kremu i kupujete

Prema nedavnoj studiji, novi antiejdžing proizvodi se prodaju na osnovu starosti klijenta. Ako npr. imate 40 godina, postoje specifične kreme za korišćenje koji će vam pomoći da se oslobodite od sadašnjih bora. Upravo ovo je jedna od zabluda o anti-aging kremama koju potpuno treba ignorisati. Krema se bira zavisno o strukturi i stanju vaše kože.

Zabluda 4: Skuplja krema je bolja krema

Većina krema protiv starenja su skupe zbog vrednosti njihove marke. Prilikom odabira one najbolje za vaše lice, vodite računa da je taj proizvod lekovit, prirodan kao i da sadrži supstance koje mogu da reše problem vaše kože.  Mnogo medicinskih krema koje se prodaju u apoteci nisu toliko popularne ali sadrže dovoljno efikasnih supstanci, potrebnih za postizanje efekta zdrave i nahranjene kože.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Komentari

  1. Poredjenje efekata primene krema kao topikalnog tretmana u odnosu na medicinske tretmane je poredjenje baba i žaba. Kreme koje se deklarišu sa brojem kao oznakom decenije u kojoj treba da se koriste preparati je način da proizvodjac sa minimum teksta i informacija dođje do kupca sa orjentacijom da je to potreba široke populacije tih godina i starosti. Samo personalizovanim preparatima gde je primena multiaktivnog preparata prilagodjena individualnoj potrebi predstavlja visi nivo nege, odnosno personalizovanu negu. Pitanje je i za autora teksta “sta su medicinske kreme”. Na kraju i u ovom segmentu ono sto je dostupno svima, nije za svakog i najbolje.

    1. Author

      Poštovana Jasmina, poenta teksta bila je da se kod anti aging krema treba imati realna očekivanja. Ljudi su često u zabludi i zaista poveruju kad ih neka reklamna poruka uverava npr: lifting efekat u 24 sata, revolucionarna formula za instant lifting i sl..Kreme su nezaobilazan deo svakodnevne nege, ali da bi se postigao efekat podmlađivanja za to su ipak zaduženi stručnjaci, koji baš kao što ste i rekli, individualno određuju terapiju, zavisno o stanju kože pacijenta.Preparati i serumi koji se koriste u klinikama lepote, kao i način njihovog nanošenja pod kožu svakako postižu bolji rezultat od samostalnog nanošenja kreme na lice. Pod nazivom ”medicinska krema” mislili smo kreme koje se mogu nabaviti u apotekama ( tamo se proizvode) , koje nisu brendirane ali mogu da takođe postignu efekat kao neka puno skuplja poznata. Ugodan ostatak dana želi Vam , Vaš portal za estetsku hirurgiju i medicinu 🙂

Ostavite komentar