Najnoviji tretmani lepote podmlađuju uz pomoć plazme , koja se koristi kao pogonsko gorivo svemirskih brodova!

08-06-2017

Plazma je četvrti i svakako najmisteriozniji oblik materije,  ujedno i stanje potpuno ionizovane supstance. U poslednje vreme se koristi kroz uređaje u službi lepote.

Zbog slobodnih nabijenih čestica (iona i elektrona), plazma je dobar vodič električne struje i snažno reaguje na električno i magnetsko polje,  pojašnjava Dinko Kaliterna – doktor dermatovenerolog  , vlasnik zagrebačke klinike Poliderma.

Na Zemlji ima vrlo malo plazme, ali je zato 99%  svemira sastavljeno od  nje. Interesantna jest činjenica, da plazma služi i kao pogonsko gorivo svemirskim brodovima, no ipak mi ćemo govoriti o plazmi u službi lepote.  U poslednje vreme , posebno su popularni tretmani podmlađivanja uz pomoć plazme ( važno je naglasiti da tu ne radi o krvnoj plazmi) , koja se pokazala veoma efikasnom kod: ubrzanja metabolizma, stvaranja novog kolagena kao i zatezanja kože. Uređaji kojima se rade tretmani , funkcionišu pomoću frakcionisane plazme.

Reč je o ultimativnoj tehnologiji gde se koristi jedan mlaz plazme , iz više delova koji se nazivaju frakcije.  Ovaj uređaj ima uistinu širok spektar delovanja, a na njemu može i da se reguliše frakcija impulsa, kao i odredi širina zrake ,kojom se tretira područje na koži.  Tretman se sastoji od toga da se bez fizičkog kontakta , na kožu ispali iskra koja deluje poput munje.  Na taj način, podstičemo na tretiranom području razne procese, bilo da je reč o zatezanju kože, njenoj regeneraciji, podizanju očnih kapaka, smanjivanju bora ili ožiljaka…

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar