Najskuplji sastojci u kozmetici

03-01-2024

Prilikom odabira najboljih proizvoda za negu kože, razmotrite sastojke koje sadrže i zašto oni čine svaku opciju skupljom ili jeftinijom. Otkrivamo pet najskupljih sastojaka u kozmetici i njihove benefite

Hijaluronska kiselina: £25/100ml

Hijaluronska kiselina je u današnje vreme, neizostavno sredstvo u borbi protiv starenja. Ona je sastavni deo našeg organizma i jedna od retkih kiselina sa mnogo koristi za kožu. Njena struktura se razlikuje u odnosu na druge poznate kiseline. Ima velik afinitet prema vodi, svojstvo poznato kao hidrofilnost, što znači da je može apsorbovati i zadržavati.  HA pruža volumen i čvrstoću našoj koži, smanjujući pojavu bora.

Ulja semenki:  £35/100ml

Ulja semenki pružaju značajne prednosti našoj koži i osvojila su važno mesto u proizvodnji kozmetike. Ona sadrže brojne vredne sastojke poput: vitamina, flavonoida, antimikrobnih agenasa, antioksidanasa i faktora protiv upale, što ih čini savršenim za borbu protiv raznih problema kože, uključujući akne, bubuljice, tamne fleke, ožiljke, ekcem i prerano starenje.

Jajašca ikre (kavijar) £125/100ml

Kavijar nije samo ukusana hrana. Istraživači su otkrili da ekstrakt ikre ribe, može učiniti neverovatne stvari za vašu kožu, Kavijar ima antioksidativna svojstva koja štite i hrane kožu, a takođe sadrži omega-3 i omega-6 masne kiseline koje hidriraju i poboljšavaju teksturu kože. Ovaj cenjeni sastojak je jednostavno čini mekom i savršenom

Ceramidi £250/100ml

Ceramidi se široko koriste u kozmetici kao ključni sastojak u hidratantnim kremama, maskama i raznim regenerativnim proizvodima za kožu. Reč je o međućelijskim lipidima koji se mogu pronaći u našoj koži i imaju funkciju povezivanja ćelija kako bi se sprečila suvoća tkiva. Ceramide često upoređuju sa “cementom” naše kože.

Dijamanti £2496/100g

Dijamanti su najbolji prijatelji devojke ali i najbolji prijatelji vaše kože. Kozmetičke kuće uveliko reklamiraju dijamante kao ekskluzivan sastojak koji bi trebao dati vašem licu i telu dati blistavi sjaj. U ponudi se mogu pronaći dijamantski serumi, maske, BB kreme, lakovi za nokte i šamponi. Međutim, istina je da dijamanti mogu pomoći jedino u  eksfolijaciji kože bez da je oštete.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar