Namirnice koje uništavaju celulit

08-05-2019

Kako bi sprečili pojavu celulita, svakako bi trebalo izbegavati proizvode kao što su slatkiši, slaniši, gazirana pića, veštački sokovi kao i oni u kojima dominira belo brašno. So i preslana hrana su takođe na crnoj listi. Saznajte koja hrana eliminiše celulit i  zateže kožu

Više lipokena manje celulita

Likopen je supstanca koja se nalazi u mnogim namirnicima koje svakodnevno jedemo. Likopen pomaže pri učvršćivanju i podmlađivanju kože.  Što više unošenja likopena u organizam, to manje celulita. Paradajz, lubenica, grejp i cvekla su bogati likopenom. Jedite jabuke i mlečne proizvode jer ubrzavaju razlaganje masti.

Nezaobilazan vitamin C

Jedite crveno meso i što više svežeg povrća i voća. Vitamin C ubrzava metabolizam i razlaganje masti, tak0 da citruse jedite što više. Sok od limuna ubrzava proizvodnju kolagena koji pozitivno utiče na elastičnost kože. Topla preporuka je i svež ananas bogat enzimom koji podstiče varenje.

Vitamin B6 jača kožu

Vitamin B6 pomaže pri jačanju vezivnog tkiva i eliminiše materije koje celulit čine vidljivim. Najviše ga ima u ribi, piletini, mahunarkama i bananama. Maslačak je odličan za eliminaciju bakterija u organizmu, podstiče varenje i doprinosi izbacivanju toksina iz tela. Može se piti kao čaj ili koristiti u salati.

Voda je ključna

Pored svega navedenog, treba piti dosta tečnosti, jer se tako toksini koji truju organizam izbacuju napolje. Savetuje se konzumacija nezaslađenih čajeva Pijte najmanje jednu šolju zelenog čaja svakog jutra kako biste započeli proces detoksikacije čitavog organizma i uklanjanje toksina zbog kojih nastaje celulit.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar