Nar – čuvar zdravlja, lepote i prijatelj muškosti

23-12-2017

Prosečan nar sadrži oko 600 semenki. On nije samo ukusna, već i višestruko zdrava namirnica koja je na samom vrhu liste najačih antioksidanata! Otkrivamo vam tri ključne hranljive stvari zbog kojih bi trebalo da konzumirate ovo voće što češće.

Vlakna

Nar pomaže u mršavljenju jer sadrži vrlo malo kalorija, a bogat je vlaknima. Sto grama nara sadrži samo 83 kalorije i četiri grama vlakana. Vlakna pomažu u održavanju željene telesne težine tako što poboljšavaju probavu, ali i sprečavaju hronične bolesti.

 Vitamini

Nar sadrži velike količine vitamina E, C i K. Vitamin C osnažuje imunitet, poboljšava apsorpciju gvožđa, čuva zdravlje desni i pomaže u bržem zacjeljivanju rana. Vitamin K jača kosti, te pomaže koži da zadrži mladalački izgled. Vitamin E smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti i karcinoma.

Minerali

Semenke nara bogate su kalijumom koji čuva zdravlje srca i mišića. Nar obiluje i gvožđem, te poboljšava cirkulaciju i štiti imunitet. Ovo ukusno voće sadrži i manje količine kalcijuma, cinka i magnezijuma koji pomažu u očuvanju zdravlja kostiju i zuba.

Uradite sami ovaj pripravak od nara za lepou kožu

Koži se može vratiti mekoća i energija jednostavnom mešavinom četiri supene kašike meda i šest maslinovog ulja, u koje se doda 120 mililitara vode i dve supene kašike svežeg soka od nara. Dobijenom smesom treba izmasirati celo telo, ostaviti da deluje pola sata, a zatim se istuširati.

Nar je i prijatelj penisa

Naučnici tvrde da sok od nara može biti izuzetna pomoć muškarcima koji imaju problem sa erekcijom. Dnevno popijena čaša soka deluje poput vijagre i poboljšava potenciju zahvaljujući obilju antioksidanasa koji dovode do bolje prokrvljenosti polnog organa.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar