Nikolina Pišek-Ristović za Estetic: Nemoguće je održavati karoseriju blistavom ako je motor bez snage

11-09-2017

Voditeljka Nikolina Ristović , slovi za jednu od najlepših žena na ovim prostorima a i šire.  Samo za portal Estetic otkriva da je je za njen izgled najzaslužnija sreća i ispunjenost, a svakako veliku ulogu igraju i svakodnevni treninzi, dobra kozmetika te  ”brzinske metode samopomoći i održavanaja”.

Slovite za jednu od najlepših žena Balkana a i šire.  U čemu je tajna vašeg, uvijek besprekornog izgleda?

Barem 6 sati meditacije sa svoja 4 psa i dvoje dece – dnevno.  Šalim se… Funkcionalnom me održava moj malo kaotični dnevni raspored. Puno fizičkog rada, boravka u prirodi, akcije sa svim ukućanima… Kada imate tako  živopisne članove kućanstva, ne stižete se ulenjiti niti biti zlovoljni. Puno se smejem, uživam u dvoipogodišnjoj ćerki, i stvarno mislim da je živost duha preduvet za bolji izgled. Nemoguće je održavati karoseriju blistavom ako je motor bez snage.

Kakvom se kozmetikom svakodnevno negujete?

Iz redukcije svojih dnevnih rituala zbog manjka vremena, otkrila sam neke sitnice koje mi gode.  Na primer, umivam se dečjom emulzijom za kupanje. Neverovatno je blaga i temeljito čisti lice i pore. Ostatak rituala su dnevna  te noćna krema kao i neki hranjivi serum. Ne zamaram se mnogo oko sastojaka istih, jer kupujem kvalitetnije ili dermatološke linije, a za selekciju proizvoda su zaslužni neki moji prijatelji kojima je to struka.  Osobno mislim da su za zdravu i negovanu kožu najvažniji  kontinuitet i hidratacija. I sklanjanje od sunca…

U poslednje vreme svakodnevno se pojavljuju nove neinvazivne metode podmlađivanja poput:  lasera, ultrazvučnijh sondi,  mezoterapije.. .Smatrate li da one imaju dobar učinak i navedite mi neku koja je po vama najefikasnija?

Znam da ću zvučati neuverljivo, ali još niti jednu nisam probala. Imam nezgodan karakter,  jako sam nestrpljiva. Ne volim dugotrajnu proceduru sa suspektnim ili neizvesnim rezultatom, tako da, ukoliko će mi neko zagarantovati i prognozirati ishod, rado ću otići  isprobati taj tretman… Dotad, draža mi je dnevna nega kao i telovežba, koja svakako  utiče na bolju opsrkrbljenost tela kisikom i nutrijentima. Time se  definitivno poboljšava cirkulaciju celog tela pa tako i lica .  Koristim  eventualno neke ‘’brzinske metode samopomoći i održavanja’’.  Zaista mislim da botox u malim količinama i kao sredstvo prevencije nije zlo. Dapače. Kad postane prekasno, onda niti botox ne može pomoći. Možda samo estetski hirurg i molitva.

Mislite li da određeni tretmani lepote  imaju efekta na baš sve dobne skupine ?

Nije isto prestanete li pušiti nakon godinu ili nakon dvadeset. Šteta je učinjena, i  srazmerna je vašem trudu da ostanete dosledni u nepoduzimanju ničega.  Slično je i sa korištenjem kozmetike za “zrelu” kožu. Mnogi kažu, koristiću je kada bude vreme za nju, a tada je obično prekasno. Pravo vreme  za negu je dok šteta nije učinjena. Isto je i sa prevencijom pod kojom se podrazumevaju razni kozmetički tretmani. Sam prefiks “pre” u reči “prevencija” znači – pre vremena, što ukazuje na to da ju je potrebno sprovoditi  pre nego nastane problem. U protivnom će biti samo bacanje novaca.  Želela bih naglasiti da je ovo moje nestručno i sasvim privatno mišljenje bazirano na promatranju okoline.

U prošlosti ste imali problema sa nosom i morali ste se podvrgnuti nekim zahvatima, koji su za vam, izjavili ste jednom , bili traumatično iskustvo.  Šta se zapravo desilo?

Desio se nestručan zahvat koji je rezultirao višestrukim problemima – estetskog i medicinskog karaktera. Sad mogu ustvrditi – odstranjena mi je hrskavica i  nestručno postavljen svod, uzrokovana teška devijacija i vrlo diskutabilan estetski rezultat.  Želela bih istaknuti da nakon što je urađena  šteta, mnogo je teže vratiti se na polazišnu poziciju, a kamoli poboljšati sveukupnu sliku. Zato , ukoliko se planirate podvrgnuti nekom zahvatu , razmislite o opcijama, dobro se informirajte i otvorite oči pre nego što krenete  u akciju.

U današnje vreme estetska hirurgija iznimno je napredovala i operacije se izvode gotovo pod lokalnom anestezijom. Imate li možda predodžbu šta nosi budućnost u svetu lepote?

Veselim se futurizmu u estetskoj industriji i nadam se vremenu kada ćemo ući u kapsulu i izabrati godinu u koju se želimo vratiti. Ili izgled…bez muke. Koliko god to ne želeli priznati, budućnost o kojoj pričamo je već ovde. Genetsko podmlađivanje ćelija  je već odrađeno, u eksperimentalnoj je fazi i sada je na nama da samo ostanemo dovoljno dugo živi da bi se njemu i stigli podvrgnuti. Kad stavimo crni humor po strani, mislim da bi to moglo biti revolucionarno otkriće. Ne zbog ambicije da živimo 320 godina (barem ja je nemam), nego da unapredimo kvalitet života, u medicinskom, a naravno, i u estetskom pogledu. Bilo bi lepo da budemo živahni stogodisnji starčići sa izgledom tridesetogodišnjaka. I zdravljem istog.

Kako održavate liniju ?

Sportom i molitvom da moj metabolizam i sutra bude ovako efikasan kao što je i danas.

Za kraj , otkrijte nam, ko vam je najzgodnija Srpkinja?

Jaoooo… ima ih toliko mnogo. Kada su zgodne, onda su baš prezgodne. Teško ću izdvojiti samo jednu, pa ću pobrojati nekoliko, a mogla bih i puno više od toga… Sofija Milosević, Aleksandra Nikolić, Bojana Raonić, Mina Milutinović, Jovana Svonja, Bojana Krsmanović, Ana Ivanovic, Nataša Bekvalac…

 

PHOTO: Privatni album / Instagram

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar