Nova metoda mršavljenja: kapsule koje se u želucu naduvaju i stvaraju osećaj sitosti tokom 6 meseci!

22-01-2018
Featured Video Play Icon

Obalon sistem za smanjenje težine koristi novu metodu za postavljanje želudačnog balona. Kombinuje program dijetetske i bihevioralne modifikacije koji će da pomognu u smanjenju gubitka težine kod odraslih starijih od 22 godine.

Želatinski baloni su naduvani unutar stomaka  kako bi se osoba osetila sitom nakon unosa manje količine hrane. Ova metoda je  minimalno invazivna, nehirurška opcija za ljude koji bezuspešno pokušavaju da izgube težinu koristeći ishranu i vežbanje.

Većina balona za mršavljenje je umetnuta u telo i napunjena endoskopski, a to zahteva sedaciju. Obalon sistem je jedinstven i ne zahteva sedaciju. Pacijent jednostavno proguta kapsule, kao i svaku drugu pilulu, s time da  ova kapsula ima za sebe pričvršćenu tanku cev pomoću koje  će balon da se naduva.

Kada se položaj kapsule unutar stomaka potvrdi rendgenskim snimkom, lekar koristi uređaj za naduvavanje balona, a cev se zatim uklanja. Nema potrebe za anestezijom, a nakon zahvata možete otići kući.   Osoba može imati čak tri balona u želudcu , koji se uvode u razmaku od dve nedelje.  Svi baloni se uklanjaju za šest meseci nakon umetanja prvog balona.

Kako izgleda sama procedura, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar