Algeness: filer od algi

18-12-2023
Featured Video Play Icon

Algeness je 100% prirodan injektabilni filer od crvenih algi. Dizajniran je za duboku aplikaciju sa ciljem: ispravljanja gubitka volumena povezanog s godinama, redefinisanja oblika lica kao i rešavanja bora na licu

Agarozni gel – rezultat 15-godišnjeg istraživanja

Algeness je preparat koji je ekstraktovan iz crvene alge i koji je rezultat 15-godišnjeg naučnog i kliničkog ispitivanja sa ciljem pronalaženja najprirodnijeg materijala koji je biokompatibilan i koji služi u svrhu popunjavanja bora i izgubljenog volumena, povezanog sa starenjem. Glavna komponenta ovog anti-aging preparata je prečišćeni agarozni gel. Reč je polisaharidu dobijenom iz crvenih algi.

Preparat koji ne deluje na bazi hijaluronske kiseline

”Nauka iza Algenessa uključuje jedinstvene osobine agaroze i njenu kompatibilnost sa ljudskim organizmom. Ne sadrži sintetske hemikalije za umrežavanje kao što su BBDE i PEG, koji su povezani sa nekim nepovoljnim efektima. Zahvaljujući visokoj elastičnosti i viskoznosti, Algeness je najprikladnji injektabilni implant za poboljšanje definicije jagodičnih kostiju, redifinisanje zigomatičnogluka, linije vilice kao i povećanje projekcije brade”, kaže dr Nikola Joksić iz Ordinacije Ribnikar.

Aplikacija Algenessa se gotovo ne razlikuje od ubrizgavanja klasičnih filera

”Sama aplikacija ovog anti-aging preparata za nadoknadu izgubljenog volumena gotovo se ne razlikuje od ubrizgavanja klasičnih hijaluronskih filera. S obzirom da delujemo u dubljim slojevima kože, tokom tretmana koristićemo kanilu a rezultat je vidljiv odmah. Kao polisaharid agaroza je podložna enzimskom razlaganju u organizmu tokom vremena. Prilikom biorazgradnje Algeness ne ostavlja za sobom, nikakve trajne ostatke, nudeći prirodno rešenje – u poređenju sa nekim sintetskim filerima”, pojašnjava dr Joksić.

Dužina trajanja efekta filera od algi je do 18 meseci

”Dužina trajanja efekta ovog tretmana obično je do 18 meseci – u nekim slučajevima i duže, nakon čega se procedura može ponoviti. Svim pacijentima kojima je potrebna nadoknada volumena i postizanje mladalačkog izgleda, uklanjanje znakova starenja, ovaj preparat u postavljenim indikacijama je idealno rešenje i 100% prirodan,” zakljućuje dr Nikola Joksić, stručnjak za anti-aging iz ordinacije ribnikar.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic / Algeness

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar