Kapsula koja se naduva u želucu i stvara osećaj sitosti tokom 6 meseci

20-12-2023
Featured Video Play Icon

Obalon sistem za smanjenje težine koristi novu metodu za postavljanje želudačne kapsule. Ona se naime popije poput pilule koja je prikačena na cevčicu za naduvavanje.  Program dijetetske i bihevioralne modifikacije je namenjen smanjenju težine kod odraslih – starijih od 22 godine

Kapsula ispunjava želudac i smanjuje glad

Obalon sistem za želudačne balone je minimalno invazivna metoda koja se koristi u lečenju gojaznosti. Reč je o uspešnoj opciji za sve koji bezuspešno pokušavaju da izgube težinu koristeći ishranu i vežbanje. U suštini, sistem uključuje upotrebu balona koji se postavlja u želudac kako bi pomogao pacijentu u gubitku težine, odnosno kako bi se osetio sit, nakon unosa manje količine hrane. Ova metoda je veoma efikasna kod osoba čiji je indeks telesne mase (BMI) između 30 i 40.

Ove kapsule se popiju poput pilula

Većina balona za mršavljenje je umetnuta u telo i napunjena endoskopski a to zahteva sedaciju. Obalon sistem je jedinstven i ne zahteva nikakvu anesteziju. Pacijent jednostavno proguta kapsule kao i svaku drugu pilulu. Međutim, ova kapsula ima za sebe pričvršćenu tanku cev pomoću koje se balon naduva.

Istovremeno je dozvoljeno do tri kapsule

Kada se položaj kapsule unutar stomaka potvrdi rendgenskim snimkom, lekar koristi uređaj za naduvavanje balona, a cev se zatim uklanja. Budući  da nema potrebe za anestezijom,  nakon zahvata pacijent može odma otići kući.  Osoba može imati čak tri balona u želucu koji se  uvode u razmaku od dve nedelje.  Svi baloni se uklanjaju za šest meseci, nakon umetanja prvog balona.

Kako izgleda sama procedura, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar