Nova terapija matičnim ćelijama leči erektilnu disfukciju i povećava ceo penis

14-08-2018

Danski naučnici smatraju da su rešili problem erektilne disfunkcije otkrivanjem novog tretmana s matičnim ćelijama. Naime, injektiranjem matičnih ćelija u bazu penisa mogu se oživeti živci i krvni sudovi. Taj postupak čini ceo penis još većim što se,  npr Viagrom ne može postići

Tokom ove procedure, liposukcijom se uklanjaju masne ćelije iz abdomena pacijenta koje se potom centrifugiraju, usled čega se odvajaju  matične ćelije koje na kraju  injektiraju u pacijentov penis.

Nanomasnoća, sadrži najfinije čestice poput matičnih čelija

Matične stanice mogu izrasti u puno raznih tkiva ljudskog tela , kao što su živci, jetra, bubreg, ćelija srca srca a također su efikasne i u izgradnji krvnih sudova.

Profesor Soren Sheikh, voditelj danskog Centra za regenerativnu medicinu, govorio je o ovoj metodi na sastanku Europske udruge za humanu reproduktivnu medicinu i embriologiju, koji se održao prošli mesec u Barceloni.

On tvrdi kako je nanovo dobivena funkcija penisa potrajala više od godine dana kao i da istraživanje sjajno napreduje  ali i napominje kako su potrebna daljnja ispitivanja kroz dulji vremenski period da bi se dobile konačne procene.

FOTO: Giphy / Arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar