Oblici, rok trajanja i cena implantata za grudi

26-03-2019
Featured Video Play Icon

Postoji bezbroj oblika i veličina implantata koji se koriste za povećanje grudi a najvažnije od svega je da koristite one proverenog proizvođača kao i da vam operaciju izvodi iskusan stručnjak. Prosečno implanti traju cca 15 godina dok im se cena kreće od  4000 – 6 000 E, otkrivaju  estetski hirurzi dr Tomica i dr Dinko Bagatin 

Anatomski implantati za prirodniji izgled, okrugli za raskošan dekolte

”Kada je reč o obliku implantatskih umetaka za grudi, imamo anatomske i okrugle…i sve zavisi o tome šta pacijentkinje žele postići u svom izgledu. Ako neko želi prirodniji izgled grudi, onda ćemo sigurno većinom staviti anatomski oblik, koji prati neku prirodnu konturu. On se još zove i oblik suze. Ako se želi punoća, i onaj izgled da su one pune…možda nekad i mladalačkije, onda će se staviti okrugli implantat. ”, kaže dr Dino Bagatin opšti i plastični hirurg.

Važno je ugraditi sertifikovane implante

”Treba gledati , za bilo koje implantate, da su sigurni za upotrebu., to je najvažnije. Ima jako puno implantata, ali treba videti koji su sertifikovani u državi u kojoj se koriste i koji su sigurni za upotrebu u EU, u kojoj mi jesmo. Uvek se gleda da se koristi najkvalitetniji implantat. Što je  kvalitetniji implantat , to imamo kasnije zadovoljnije pacijente. Cilj je da… da pacijent dobije najbolju uslugu i najbolje što je sada momentalno na tržištu”, dodao je dr Tomica Bagatin – maksilofacijalni hirurg.

Svakih 10 -15 godina zamena implantata

”Ja bih rekao da je još uvek neka preporuka da se oni svakih 10-15 godina zamene, bez obzira šta svi pričaju da su ti implantati večni. Proizvođači ali i ljudi koji ih koriste, znaju da je to neka univerzalna preporuka. Prosečna cena kod nas se kreće od nekih 27 000 kn ( cca 4000 E) , pa do 37 , 40 000 kn ( cca 5000 – 6000 E) , zavisno o tome šta se radi. Ja bih rekao da, teško je napraviti operaciju grudi za neku malu cenu , iz razloga jer imate trošak implantata, i on sam po sebi nosi određenu cenu”, zaključuje dr Dinko.

Više o ovoj temi , pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar