Porast fejsliftinga među tridesetogodišnjakinjama za čak 250%

27-03-2019

Rezultati britanske studije ”o dobi žena koje se podvrgavaju fejsliftingu”, pokazali su da je ogroman broj onih  koje diskretno hirurški zatežu lica,  pre nego što napune 40. Profesor Lorens Kirvan otkriva kako je broj žena koje se podvrnu zatezanju lica, od 35. do 40. godine veći za čak 250 odsto u odnosu na samo dve godine ranije, kada je sprovedeno isto istraživanje

Pacijentkinja u pedesetima na kojoj je urađeno zatezanje lica , tzv Auralyft dr Bena Taleia

Odstranjivanjem viška kože do zategnutog lica bez bora

Madona, Kajli Minog, Kameron Dijaz, samo su neka od imena iz sveta poznatih koje su se podvrgle zatezanjima posle tridesete, iako su same poricale ovakve optužbe. Ranije se verovalo da je u tridesetima verovatnije da se žene odluče za ubrizgavanje botoksa i filtera, ali ono što nastaje kao posledica ovakvih tretmana često se naziva i „lice kao jastuk“, stoga je vremenom postalo vrlo nepopularno.

Zbog komentara otišla na fejslifting

Kada je tridesetpetogodišnja doktorka Sian Moris čula opasku o višku kože oko brade na jednoj od svojih fotografija,  , odmah je zakazala fejslifting: ”Značajne promene koje su se desile u mom životu dugujem upravo fejsliftingu. Ne razumem zašto bi odbacivali takve procedure ako su  legalne i dostupne.” kazala je.

Nije poenta izgledati kao srednjoškolka

Za razliku od nje plastični hirurg  Nika Persival, konsultant za plastičnu hirurgiju u Londonu, oštro se protivi zatezanju lica kod žena te dobi te dodaje kako bi svaku ženu mlađu od četrdeset godina, koja se pojavi sa željom da hiruški izvrši fejs lifting lično izbacio iz ambulante. ”Postoji opasnost od stvaranja takozvanih vazdušnih kanala, ukoliko se koža rastegne toliko da se svaka i najmanja bora uništi. Svi žele da izgledaju mlado, ali zar je zaista toliko važno da izgledate kao srednjoškolka? Mislim da mnoge žene bezdušno troše svoj novac – zaključuje  doktor Persival.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar