Novije paste za zube mogu više naštetiti nego pomoći, u lečenju bubuljica

30-03-2019

Vrlo često možete da cujete mišljenje, koje se zasniva na tome da u borbi sa bubuljicama odlično pomaže pasta za zube. No, čini se kako modernije paste za zube sadrže više štetnih nego korisnih sastojaka za vašu kožu

Jedan od najčešćih saveta narodne medicine jeste lečenje bubuljica pastom za zube. Kao što dr Jošua Zekner iz Njujorka tvrdi da su zubne paste nekada imale triklosan, antimikrobno sredstvo koje je pomagalo prilikom uništavanja bakterija koje uzrokuju akne.

Međutim, paste koje se sada prave više ne sadrže ovaj sastojak. Iako one i dalje mogu imati isti efekat isušivanja bubiljica, jer sadrže sodu bikarbonu, efekat je drugačiji. Današnje paste su pregrube za kožu lica, jer one isušuju i nadražuju kožu, stvarajući lančanu reakciju.

“Koža sa aknama će reagovati na suvoću i iritaciju tako da će nastati još akni”, objašnjava doktor.  Ironija je u tome da ćete korištenjem zubne paste možda „uništiti“ jednu bubuljicu, ali će ih se potom pojaviti još više. Međutim, ako i dalje želite da ostanete pri ovom receptu, jedina opcija da svoju kožu ne oštetite jeste biranje onih zubnih pasti koje ne sadrže dodatne izbeljivače.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar