Održan Allerganov workshop The power of confidence

09-04-2022
Featured Video Play Icon

U organizaciji Allergan Medical Instituta, danas je Beogradu održan workshop – The power of confidence.  Prisutni lekari, mogli su da saznaju mnoštvo noviteta u primeni botoxa – odnosno preparata Vistabell, kao i hijluronskih filera. Među internacionalnim predavačima su bili dr Tapan Patel, dr Rami Abadi,  dr Sylwia Lipko i dr Radina Denkova 

Velike mogućnosti antiejdžinga

Među brojnim posetiteljima bio je predsednik  srpskog Udruženja za plastičnu rekonstruktivnu i estetsku hirurgijuprof dr Nenad Stepić,  koji nije krio zadovoljstvo viđenim predavanjima: ”Ovo je jedan fantastičan Allerganov workshop – kao i uvek, sa vrlo respektabilnim predavačima, koji pokazuje koliko su velike mogućnosti samog antiejdžinga, rekonstruisanja lica… Mislim da su mlađe kolege mogle da vide zaista vodeće svetske stručnjake u ovoj oblasti, sa jasnim smernicama: šta raditi, kako raditi i gde raditi?”

dr  Radina Denkova

Prošlo je vreme ”zaleđenih lica”

”Želela sam da pokažem svoj pristup, kako radim, kako kreiram plan za tretman i svakako same rezultate”, rekla je za portal Estetic  dr  Radina Denkova, spec dermatologije i venerologije, a ujedno i jedan od predavača na workshopu. Napomenula je i kako danas nema više straha da će botox zamrznuti celo lice: ””Zaleđeni izgled” smo prevazišli. Danas imamo drugačije pristupe. Botoks je do sada prošao kroz više od 2000 istraživanja i danas je najsigurniji preparat na svetu”, zaključila je.

dr tomica bagatin

Internacionalno društvo predavača

”Danas smo naučili jako puno ovde. Tema je The power of confidence , a prolazi se procena celog lica: kako najbolje tretirati pacijente, kako tretirati usnice, kako tretirati periorbitalnu regiju – sa botoksom i sa filerima? Predstavljene su različite tehnike, a upoznali smo se i sa iskustvima predavača iz: UK-a, Saudijske Arabije, Poljske, iz Bugarske…jako šaroliko ali i vrlo dobro internacionalno društvo”, rekao je dr Tomica Bagatin, spec maksilofacijalne, sub plastične i hirurgije glave i vrata, ujedno i suvlasnik najveće hrvatske poliklinike za estetsku hirurgiju Bagatin.

dr jasmina lalošević

Primena botoxa u neurologiji i fizikalnoj medicini

”Primena botoksa u estetske svrhe je već odavno izuzetno popularna u svetu i kod nas. Danas smo imali prilike da čujemo nešto više o samom preparatu Vistabel , koji zapravo predstavlja zaštićen naziv za preparat botoksa, koji je registrovan za zvaničnu primenu u estetskoj medicini. Mi inače botoks već godinama koristimo u neurologiji i fizikalnoj medicini kada su u pitanju spasticiteti i medicinske indikacije, ali ovoga puta imamo više prilike da pričamo o njegovoj estetskoj primeni”, zaključila je dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar