Ova zubna proteza košta neverovatnih 152 000 dolara!

28-07-2019
Featured Video Play Icon

Najskuplja zubna proteza na svetu izrađena je u Dubaiu. Svaki niz veštačkih  zuba ima deset grama od  čistog 24 karatnog zlata i ukrašen je sa 160 dijamanata . Cena joj je vrtoglava!

Dr. Majd Naji, iz  dentalne klinike Libery,  tvorac  je ovih luksuznih  proteza, a razlog zašto se odlučio na njihovu izradu je dvostruk:  “Prošle  godine žitelji Ujedinjenih Arapskih Emirata okrunjeni su  titulom najsretnijeg svetskog naroda, što me podstaklo na dizajniranje ovog lepog  komada  koji će vlasnicima ulepšati i pojačati osmeh a isto tako i pomoći onima kojima je pomoć najviše potrebna”, izjavio je tada za lokalne novine. Naime, veliki deo  prihoda od prodaje ‘fancy proteza’  ide u dečje dobrotvorne svrhe  za Dubai Autism Center.

Ako se pitate kolika joj je cena, pripremite se na šok! . Vrednost zuba iznosi više od 152 tisuća dolara. Da bi stvar bila zanimljivija,  ovi  lažni skupoceni  zubi više su modni detalj  nego bilo šta drugo, obzirom da se ne mogu nositi dok jedete. Neimenovani član kraljevske obitelji  navodno je tada odmah poručio jednu, a dr. Majd je nedugo nakon izradio i novi set za katarskog klijenta.

Uz protezu se dobija i sertifikat o autentičnosti  dijamanata i čistoći zlata, koji su korišteni za izradu ovog skupog modnog dodatka.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar