Pantenol: jeftin sastojak za prevenciju bora

26-05-2019

Osim što je neizostavan sastojak proizvoda za negu kose, pantenol se, zbog svoje sposobnosti da dubinski prodire, koristi u kozmetici kao sredstvo za omekšavanje, hidriranje i regeneraciju kože. On obezbeđuje koži neophodnu vlažnost i može  da posluži  kao prirodno sredstvo protiv bora

Koja je uloga pantenola? 

Pantenol je prirodno prisutan u svim živim ćelijama, to  je provitamin vitamina B5. U organizmu se brzo transformiše u pantotensku kiselinu. U tkivu on postaje koenzim A koji pomaže metabolizam masti, ugljenih hidrata i proteina. Činjenica da je pantenol zapravo prirodna komponenta živih ćelija ga čini idealnim sredstvom za negu kože.

U kom obliku se može kupiti pantenol?

Pantenol za lice možemo kupiti u obliku kreme, krem-gela, kreme protiv ožiljaka i za zarastanje rana. Pored ovoga naćićete i vrlo praktičan pantenol u spreju kao i onaj u vidu vodenog rastvora.  Prva i osnovna a ujedno i najjeftinija varijanta je pantenol mast u tubici. I ona je dobra zašto da ne.

Birajte pantenol proizvod prema tipu kože

Koju vrstu pantenol proizvoda ćete izabrati zavisi pre svega od tipa vaše kože. Ako imatemasniju kožu sklonu bubuljicama i mitiserima izaberite pantenol gel. On ima nešto laganiju teksturu. Mada je pantenol rastvorljiv u vodi, nema voskastu strukturu i ne zapušava pore, kada je masna koža u pitanju uvek birajte proizvode laganije strukture. Ukoliko imate suvi ili kombinovani tip kože, možete probati i pantenol kreme.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar