Uz CAD CAM tehnologiju do novih zuba za 60 minuta

28-05-2019
Featured Video Play Icon

Cad-Cam tehnologija koristi se u savremenoj stomatologiji da bi olakšala i pomogla stomatolozima i zubnim tehničarima u izradi preciznih zubnih nadoknada: inleja, onleja, endokruna, krunica, faseta i mostova…

Prednost Cad- Cam tehnologije je pojednostavljenje standardne procedure, značajno bolja preciznost, brzina rada i vidan estetski napredak u izradi protetskih nadoknada. Ono što je do skoro rađeno danima i zahtevalo nekoliko dolazaka u ordinaciju, danas se završava u jednoj ili eventualno dve posete stomatologu.

Prilikom rekonstrukcije uzima se digitalni otisak zuba, što se bitno razlikuje od starog metoda, tokom kojeg ste morali zagristi komad smese za modeliranje. Zahvaljujući razvoju tehnologije , danas je dovoljno da se samo nasmešite i otisak je već gotov. Za izradu protetskog nadomestka, ne treba oko 20ak minuta, a sav posao zapravo odradi veoma precizan robot.

Kompletna procedura koja uključuje skidanje stare, te ugradnju nove zubne nadogradnje , skupa sa izradom traje oko 60-ak minuta.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar