Stomatološke usluge u Srbiji su duplo jeftinije nego u Italiji

08-04-2024
Featured Video Play Icon

Poslednjih godina mnoštvo pacijenata iz inostranstva dolazi u Srbiju radi određenih stomatolških zahvata. Italijanima je Srbija,  gotovo duplo jeftinija za ulepšavanje zuba od matične zemlje, kaže dr Aleksandar Vitanović, stomatolog 

Krunica u Srbiji 300, u Italiji 800 €

”Neka razlika između Srbije i Italije, s obzirom da tamo sarađujem sa jednom ordinacijom….dosta je velika razlika u ceni. Npr da krenemo s nekim protetskim radovima. Jedna krunica u Italiji košta između 700 i 800 evra. Da li je to metalokeramička ili bezmetalna keramika, to je otprilike ta neka cena. Cena krunice kod nas je između… metalkeramika – stotinjak € do bezmetalne keramike koja je između 200 i 300 €”, kaže dr Aleksandar Vitanović – stomatolog.

Implatat u Srbiji 900, u Italiji 2000 €

”I što se tiče same oralne hirurgije, cene se razlikuju. Npr cena ugradnje samog implantata bez krunice, u Italiji iznosi oko 1200€. Plus ono malopre o čemu smo pričali, krunica koja je između 700-750€ , s tim da se doda da je to krunica na impantatu – cena izađe oko  2000€,  To je cena ugradnje jednog implantata sa krunicom. U Srbiji je za istu intervenciju, potrebno izdvojiti oko oko 900€, pojašnjava dr Vitanović.

Beljenje zuba u Srbiji 200, u Italiji 500 €

”Što se tiče, da kažemo drugih radova oralne hirurgije…  npr ekstrakcija umnjaka je tamo 400€. Kod nas između 100 i 200€ u zavisnosti. Od oralne hirurgije možemo da nastavimo malo ka estetici, gde je npr beljenje zuba kod nas, u zavisnosti koji se materijali koriste – naravno. Iznos je negde oko 200€, dok cena beljenja zuba u Italiji iznosi otprilike između 400 i 500€”, nastavlja Aleksandar, dr dentalne medicine.

Viniri u Srbiji 300, u Italiji 800

”Kada govorimo o ceni vinira u Srbiji – odnosno  luminira….želeo bih da naglasim kako ovde nije reč o  kompozitnim, nego keramičkim vinirima koji su izrađeni od posebne feldspatne keramike Njihova cena u Srbiji iznosi otprilike, između 200 i 300€ dok izrada luminira u Italiji, takođe košta kao krunice. Znači, negde između 700 i 800€”, zaključuje dr Aleksandar Vitanović – stomatolog.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar