PIST: inovativni tretman mezoterapije bez igle

01-05-2020
Featured Video Play Icon

Uređaj PIST predstavlja inovaciju u estetskoj medicini  kao i u lečenju brojnih dermatoloških stanja . Funkcioniše na način  da pod visokim pritiskom unosi pod kožu aktivne supstance ili neutralan rastvor, kojim se postiže podmlađivanje ili lečenje tretirane regije 

dr dinko kaliterna

Mezoterapija bez igle

PIST (Pneumatic Injection System Transcutaneus) uređaj, zapravo sprovodi mezoterapiju ali bez igle. Tokom ubrizgavanja  aktivnih sastojaka pod velikim pritiskom, dolazi do oštećenja vezivnog tkiva i pojačane proizvodnje novog kolagena, što rezultira jakim efektom podmlađivanja. Za tretman možemo koristiti fiziološki rastvor, kortikosteroide i druge lekove, sve aktivne supstance koje se koriste u mezoterapiji:  vitamine, hijaluron, minerale. Takođe, koristi se i PRP( faktori rasta), matične ćelije, peptidi kao i tvari za topljenje masti.  Na mestu ubrizgavanja preparata, koža je minimalno oštećena. Ukoliko se  ubrizgavaju aktivne supstance, tada ćemo zavisno o vrsti aktivnih supstanci dobiti i različite efekte.

Širok spektar delovanja

”Velika prednost uređaja PIST je što direktno i duboko ubrizgava aktivne tvari kroz kožu, a efekat je znatno bolji nego kada se koristi injekcija. Osim toga, usled mehaničke stimulacije na vezivno tkivo, dolazi do dodatnog efekta remodeliranja i podmlađivanja kože. Zavisno o tome što želimo postići tretmanom, određujemo snagu i dubinu prodora kroz kožu. Tako možemo ubrizgati lek kortikosteroid za lečenje keloida ili tvari koje recimo tope mast. Mogućnosti su zaista brojne, zavisno o vrsti aktivnih supstanci koje ubrizgavamo i problemu koji želimo rešiti” , kaže dermatolog dr Dinko Kaliterna.

Primena uređaja PIST u lečenju i podmlađivanju kože

podmlađivanje, učvršćivanje, zatezanje, remodeliranje kože lica, vrata i tela

popravljanje strukture, izgleda i kvaliteta kože

regeneracija i obnova kože

smanjenje nazolabijalnih bora uz podizanje obraza

nadoknada volumena

lečenje celulita

topljenje masnih ćelija

uklanjanje ožiljaka svih vrsta ,osobito keloida

smanjivanje strija

lečenje brojnih dermatoloških bolesti

podizanje čela i obrva

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar