Plexr i Plasmage: tretmani novog doba koji koreguju kapke bez hirurškog noža!

23-11-2017
Featured Video Play Icon

Za korekciju očnih kapaka više nije potrebno ići pod nož. Naime, novi aparati za nehiruršku blefaroplastiku – Plexr i Plasmage , deluju pomoću plazme koja u kontrolisanim uvetima izaziva ”oštećenje tkiva” ujedno podstičući njegovu regeneraciju.  Za razliku od Plexra, Plasmage pripada najnovijoj generaciji aparata koji koriste ovaj oblik ionizovanog plina u službi lepote i ima puno širu primenu, otkriva dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog iz klinike Poliderma.

Šta su Plexr i Plasmage?

Plexr i Plasmage su najnoviji neinvazivni uređaji koji koriste tehnološku inovaciju baziranu na plazmi te svakako označavaju novu smernicu u estetici. Predstavljaju takozvanu “soft” ili “meku” hirurgiju s rezultatima poput onih koji se dobivaju operacijom. Aparati koriste ionizovan vazduh u kojem se stvara iskra poput munje, tj. Plazma u kontrolisanim uslovima zagrejava tkivo uz jak efekat zatezanja kože. Pri tome dolazi do biostimulacije tj. podsticanja prirodnog procesa obnove i podmlađivnja kože uz razvoj novog kolagena.

Kako izgleda tretman?

Uređaj izgleda kao deblja olovka s iglom koja se postavlja iznad područja koje je potrebno tretirati. Pritiskanjem okidača dolazi do iskre koja podstiče brojne procese obnove kože uz druge efekte. Protiv boli se koristi anestezija u obliku kreme. Nema nikakvih uboda niti krvi. Na mestu tretmana ostaje crvenilo uz manje kraste koje prolaze kroz nekoliko dana.

Kome je namenjen tretman?

Tretman je idealna zamena za operaciju početno do srednje spuštenih kapaka. Zavisno o stanju kapaka, potrebno je 1 do 3 tretmana uz oporavak od prosečno nekoliko dana. Po želji se istovremeno mogu smanjiti očne kesice uz zatezanje kože oko očiju. Pre procedure se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme. Prvi rezultati vidljivi su kroz nedelju dana a s vremenom postaju sve bolji i  prosečno traju par godina.

Koliko je tretmana potrebno?

Zavisno o području koje se tretira i stanju kože, potrebno je 1 do 3 tretmana. Rezultati su sve bolji s vremenom, a razmak između tretmana je od nekoliko nedelja do nekolikor meseci. Konačni rezultat se vidi kror mesec do dva od zadnjeg tretmana.

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog i vlasnik klinike Poliderma.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar