Pogledajte efikasnost lasera u lečenju crvenila lica

05-03-2019
Featured Video Play Icon

Crvenilo lica nastaje kao posledica širenja krvnih sudova i prodora krvi u njih pod uticajem spoljašnjih faktora, najčešće topline. Obično se radi o rosacei, hroničnoj upalnoj bolesti koja je obeležena sklonošću crvenilu lica, kapilarima i promenama, u vidu akni. Laseri su se do sada pokazali kao odličan izbor za rešenje ovoga problema

Šta je rozacea ili pojačano crvenilo na licu?

Rozacea ili pojačano crvenilo na licu, spada u oboljenja sebacealnih ili lojnih žlezda lica. Rozacea se može pojaviti kod osoba bilo kog tipa kože, ali je češća kod osoba svetle puti i nešto izražajnijeg rada lojnih žlezda. Najčešće se javlja izmedju 30 i 40 godine života. Kako je ovo oboljenje koje traje godinama, a nekada i doživotno, možemo ga nazvati i stanjem kože lica.

Kako tretirati kožu?

Bolesnici sa rozaceom treba da izbegavaju sredstva za čišćenje koji su agresivna i koji isušuju kožu. Treba da se koriste sapuni bez sapuna, prilagodjeni osetljivoj koži. Voda prilikom pranja lica treba da bude hladna ili mlaka, jer vruća voda pojačava crvenilo. Proizvodi sa veštačkim mirisima, mentolom ili uljem eukaliptusa takodje pojačavaju crvenilo. Kod žena, šminka treba da bude bude bez mirisa i sa zaštitnim faktorom najmanje 15 spf.

Laseri kao efikasno rešenje

”Do sada je zabeležen nezapamćeni napredak u lečenju ove bolesti , tj. sklonosti crvenilu lica. Tokom petnaest godina, koliko se bavim ovim poslom, laseri su se pokazali kao najučinkovitija metoda koja uspešno leči, gotovo sve oblike crvenila lica. Oni bezbolno, veoma efikasno i što je najvažnije u kratkom vremenu, daju izvrsne rezultate.  Zavisno o vrsti indikacije kombiniram nekoliko lasera kako bi postigao što bolji rezultat u lečenju.”, rekao je dermatolog Dinko Kaliterna.

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar