Poznati glumac povratio bujnu kosu iz mladosti

07-03-2023
Featured Video Play Icon

Poznati srpski glumac Stefan Buzurović, podvrgao se u istanbulskoj klinici Medicana, najmodernijoj metodi transplantacije kose –  FUE Sapphire. Konačan rezultat ove intervencije biće vidljiv kroz 9 meseci  

Poboljšanje gustine i linije kose transplantacijom

”Ako postoji nešto što možete da uradite za sebe ili nešto što može da vam poboljša kvalitet života, ne vidim razlog da to i učinite. Posebno ne vidim razlog da to ne učinite na vreme, kao što sam i ja odlučio, jer bolje sprečiti nego lečiti. Uvek je bolje ranije nego kasnije, tako da mislim da sam se odlučio na ovaj korak na vreme…i ono što mi je najvažnije, to je da sam došao ovde u Istanbul kod prijatelja. Osećam se bezbedno, nemam strah,  osećam se kao da sam došao kod zubara, i jedva čekam da se upustim u ovu avanturu, ”  rekao je glumac Stefan Buzurović, neposredno pred intervenciju transplantacije kose.

Za 6-8 sati do hiljada novih dlaka

Zahvat transplantacije kose FUE Sapphire, obavlja se pod lokalnom anestezijom. Prva faza intervencije sastoji se od izdvajanja graftova kose iz donorske regije. Donorska regija uvek je potiljačna jer je tu gustina kose najveća i na tom mestu ona nikada ne opada. Zavisno o opsegu regije na kojoj se radi intervencija, izdvaja se do 5000 graftova koji mogu da sadrže i nekoliko dlaka. Sledi planiranje linije kose koje se dogovara s pacijentom. Sama ugradnja graftova u željenu regiju traje do 4 sata , dok je za celi zahvat potrebno do 8 sati. Konačan rezultat ove intrvencije biće vidljiv za cca 9 meseci.

Lečenje svih problema s kosom

”Na kraju intervencije dobićete sve instrukcije potrebne za lečenje i negu kose. Tokom postoperativnog perioda, bićemo u kontaktu i pratitti vaš oporavak, kao i rast kose. Na našem odeljenju za lečenje i transplantaciju kose u bolnici Medicana, za svakog pacijenta pronalazimo rešenje, za bilo koji problem s kosom. Za konsultacije nas možete kontaktirati putem WhatsApp-a ili e maila. Prema vašim fotografijama, daćemo vam više informacija o tretmanu koji trebate”,  rekla je Songul Alci, koordinator centra za transplantaciju kose u istanbulskoj klinici Medicana.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar