Nadogradnja zubne kosti prilikom postavljanja implantata

09-03-2023
Featured Video Play Icon

 Zahvaljujući razvoju medicine danas je moguće gotovo istodobno nadograditi kost i postaviti implantat, što je donedavno itekako usporavalo ovu stomatološku intervenciju 

dr Nikola Bakiš iz ordinacije Dental Corner Esthetics

Više rešenja za nadogradnju zubne kosti

”U procesu starenja i najčešće u razvoju parodontalne bolesti (bolesti desni), vilična kost kod pacijenata nestaje: topi se, troši se. Naravno, moguće ju je nadograditi pre same ugradnje ili istovremeno tokom ugradnje implantata. Postoje razne koštane zamene, koje su dostupne na našem tržištu… Mogućnost je da se uzme kost sa nekih pozicija, direktno sa vilice ili sa suprotne vilice… Postoje dostupni proizvodi u obliku blokova, koji se mešaju čak i sa tek izvađenom krvlju koja je pripremljena u jednoj centrifugi, na licu mesta u toku operacije”, kaže stomatolog dr Nikola Bakiš.

Sinus lift

Sinus lift: tehnika podizaja poda sinusa

”Takođe, postoji tehnika podizanja poda sinusa. Tehnikom podizanja poda sinusa je moguće direktno na tu lokaciju dodati koštani zamenik a opet istovremeno ugraditi implantate, koji će zajedno činiti jednu celinu…i u jednom periodu srastanja, jednom postoperatovnom toku, pružiti nam to što želimo da postignemo u bočnoj regiji. Znači, da nekom pacijentu omogućimo da ima fiksni protetski rad”, zaključuje sr Bakiš.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar