Korekcija desni pomoću hijaluronskih filera: premali efekat uz prevelik rizik?

05-03-2023

Primena hijaluronskih filera prilikom korekcije desni, verovatno nikad neće postati trend u estetskoj medicini. Razlog za to je minimalan i kratak rezultat , uz mogućnost komplikacija u vidu odumiranja tretiranog tkiva

Pre i posle hijaluronskog tretmana desni

Cena tretmana: 500 E

Tretmane rade stomatolozi specijalizovani za kozmetičke tretmane u oblasti stomatologije. Injekcija se ubizgava blizu korijena zuba u desni, a ovaj zahvat nikako ne spada u jednostavne. U pitanju je ista kombinacija sastojaka kao i kada se fileri stavljaju u usta, traje desetak minuta i košta oko 500 evra. Da biste se uopšte upustili u postupak podmlađivanja desni, potrebno je da ste potpuno zdravi, kazao je stomatolog Luk Torli  za portal “Metro”:

Rizik od komplikacija je velik

“Tkivo desnije vrlo osjetljivo i specifično. Rizik koji nose dermalni fileri je ozbiljan i može da pogorša situaciju povučenih desni. Desni su visoko vaskularne, odnosno dosta su prokrvljene i ukoliko ubrizgavanje filera u krvne sudove dovede do zatvaranja tih krvnih sudova, rezultat može da bude nekroza. Drugim riječima, može se desiti da tkivo pocrni, na kraju potpuno odumre i otpadne”.

Dodao je i da nikada nikome ne bi preporučio ovaj tretman, kao i da bi ga za njegov maksimalan efekat trebalo ponavljati svakih šest mjeseci.

FOTO: Arhiv / Giphy

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar