Prirodna kozmetika nije uvek sasvim sigurna

12-06-2024

Svedoci smo pojave sve više malih proizvođača prirodne kozmetike. Međutim, ona nije baš uvek sigurna samo zato što je prirodna. Neki od sastojaka koje sadrži, uvek mogu da izazovu alergijske reakcije 

Organska kozmetika za sve uzraste

Potrošači su sve više osvešćeni i žele da izbegnu svaki rizik koji mogu predstavljati sintetička hemikalija i diskutabilni konzervansi poput parabena. Posebna pažnja posvećena je brizi o  neometanom razvoju dece ako je reč o majkama ili trudnicama. Dečija  prirodna i organska kozmetika,  postala je tako  apsolutni must have a potom se trend proširio i na linije za negu tela za svaki uzrast.

Zabranjeni sastojci

Za organsku i prirodnu kozmetiku zabranjena je upotreba sastojaka sintetičkog porekla a to su: organske boje , sintetički mirisi, silikoni, parafini i naftni derivati, mineralna ulja itd. Danas je na tržištu mnogo takvih kozmetičkih proizvoda no uvek je poželjno posavetovati se sa stručnjakom jer prirodno i biljno ne znači nužno i apsolutno bez rizika.

Pre upotrebe pročitajte sastav proizvoda

Neki ljudi su alergični na sastojke iz eteričnih ulja, biljne ekstrakte i slično.  Za pacijente s jako osetljivom kožom, bolje je potražiti dermokozmetički sastojak bez konzervansa, miris., nego prirodni kozmetički proizvod s mnoštvom sastojaka iz eteričnih ulja. Danas dermokozmetički brendovi imaju i prirodne čak i organske linije za negu takve kože. Za kraj, ne zaboravite,  najsigurnije mesto za kupovinu kozmetičkih preparata uvek je apoteka.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar