Revolucija u podmlađivanju: ”Tečni facelifting” uz biostimulatore kolagena

14-11-2017
Featured Video Play Icon

Ellanse se razlikuje od drugih dermalnih filera i nudi personalizovanu opciju tretmana sa trajanjem od 12 meseci do 4 godine Navedeni preparat ne samo da popunjava bore i vraća izgubljen volumen već deluje i kao aktivan biostimulator, dovodeći do progresivne sinteze kolagena. Time se vraća prirodan izgled tkiva.  Jedna od mogućnosti koje nude biostimulatori kolagena je i tzv ”tečni facelifting”, otkriva  dermatovenerolog dr Dinko Kaliterna ujedno i vlasnik klinike Poliderma.

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog i vlasnik klinike Poliderma.

Koji je sastav biostimulatora kolagena?

Sastoji se od nosača celuloze koji daje volumen odmah po primeni, dok aktivna tvar polycaprolactone ne počne stvarati novi kolagen. Celuloza se razgrađuje postepeno a polycaprolactone počinje vremenom stvarati sve više novog kolagena. Navedeni sastojci koriste se u medicini dugi niz godina za razne svrhe.

Kako deluju biostimulatori kolagena?

Apliciraju se putem igle ili kanile u kožu. Nosač aktivne supstance je neutralni dio koji daje volumen te se razgrađuje, a na njemu se nalaze aktivne supstance. Nakon toga, aktivne supstance  postupno prirodnim putem stvaraju novi kolagen uz pomlađivanje i obnovu kože.

Razlika između hijaluronskih filera i biostimulatora

Biostimulatori kolagena su implanti, tj. umeci, koji imaju znatno jači efekat razvoja novog kolagena te traju do 4 godine. Imaju potpuno drugačiji način djelovanja i ubrizgavaju se dublje nego punjači ili dermalni fileri. Biostimulatori daju znatno jači efekat nadoknade volumena i oblikovanja lica. Pored toga, podmlađuju i obnavljaju kožu.

Za šta se koriste biostimulatori kolagena?

Biostumulatori kolagena imaju široku primenu. Najčešće se koriste za nekiruršku korekciju nosa, oblikovanje nepravilnosti i podizanje vrha nosa, (posebno je pogodan za korekciju nepravilnosti nosa nakon operacije), korekciju donje čeljusti i brade, oblikovanje obraza, smanjenje bora, podizanje obrva, oblikovanje slepoočnice, naglašavanje i povećanje ruba usana kao i za tekući lifting lica tzv face liquid lift.

 

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar