Saznajte koje su najbolje metode za podmlađivanje lica svih starosnih doba

18-05-2018

Zavisno o životnom dobu kao i težini slučaja, postoje razne metode za podmlađivanje lica.  Invazivni tretmani uglavnom su namenjeni mlađim i osobama srednje životne dobi dok je u nekim ozbiljnijim godinama neizostavna pomoć estetske hirurgije. Saznajte koje su najefikasnije procedure i tretmani za očuvanje mladolikog izgleda. 

Vedar pogled bez opuštenih kapaka

Opušteni kapci se mogu korigovati na nekoliko načina.  Male korekcije na donjim kapcima moguće je postići primenom hijaluronskih filera, no ukoliko imate vidljiv višak opušene kože, bolje je ne primenjivati ovu tehniku, budući da rezultat može biti takav da tretirano područje izgleda podbulo.  Vidljiv višak kože svakako je najbolje odstraniti zahvatom blefaroplastike, kojom će se postići zadovoljavajući efekat. Ukoliko su gornji kapci blago opušteni , osveženje možemo postići pomoću tretmana plazmom ( ne krvna plazma) koju koriste uređaji Plexr i Plasmage.  Opušteniji gornji kapci najbolje će se podmladiti hirurškim odstranjivanjem viška kože ( blefaroplastika).

Korigovan nos u 5 minuta

Zahvaljujući hijaluronskim punjačima, male nepravilnosti poput grbe na nosu mogu da se ublaže i to u svega 5 minuta, koliko traje tretman. Ukoliko je reč o opsežnijoj korekciji tada se pristupa hirurškom zahvatu.

Opuštena koža vrata i podvaljak

Podvaljak i opuštena koža na vratu obično muče starije kao i osobe koje se bore s viškom kilograma. Manji podvaljak može da se tretira pomoću nekih laserskih tretmana, lipolize  kao i injekcija Kybella koje momentalno tope masnoću u tretiranoj regiji.  Opuštenija koža na vratu kao i izraženiji podvaljak uspešno se rešavaju pomoću liposukcije uz hirurško zatezanje.

Lifting lica 

Kojoj ćete se metodi zatezanja lica podvrgnuti zavisi također o stepenu opuštenosti vaše kože  i dobi.   Osobe kojima je koža manje opuštena mogu se odlučiti za nekoliko neinvazivnih  varijanti.  Od oblikovanja lica hijaluronskim filerima i biostimulatorima kolagena preko  podizanja nitima i podmlađivanja laserskim tretmanima.

Ukoliko je koža viseća i prepuna bora, jedino efikasno rešenje je hirurški facelifting kojim će se  odstraniti višak i lice zategnuti. Važno je istaknuti kako se neki stariji pacijenti, želeći izbeći operaciju radije podvrgavaju hijaluronskom tretmanu, ali on neće dati željeni rezultat budući da će previše filera u licu doprineti potpuno neprirodnom i podbulom izgledu.

FOTO: Arhiva

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar