Saznajte koji su najdelotvorniji tretmani za dehidriranu kožu

04-09-2017

Mnogo je kozmetičkih tretmana koji mogu da ublaže posledice dehidracije kože na našem licu ili telu. Svakako najveći problem kod dehidrirane kože nastaje onda kada se na isušenoj površini stvore bore u svim pravcima, ali pravilnom i odgovarajućom negom  može se veoma uspešno rešiti, pre svega pomoću bioloških, hidrantnih i lifting programa.  

* Morske alge se koriste u tretmanima za hidrataciju, osveženje ili podmlađivanje lica i tela. Bogate su oligo elementima, vitaminima i hlorofilom, pa su pravi melem za svaki tip kože, a posebno za dehidriranu i stariju. U kozmetici se koristi više vrsta algi, ali najbolje su one iz dubine oko sedam metara jer su nezagađene.

* Kolagen liofiziran u foliji, čist ili u kombinaciji sa elastinom, zelenim čajem, alojom, hibiskusom, kavijarom, placentom ili vitaminom A i E, takođe se dosta koristi za hidrataciju i revitalizaciju kože. Tretmani sa kolagenom deluju brzo i savršeno osvežavaju dehidriranu kožu.

* Kavijar tretman proizvodi nekoliko kozmetičkih kuća i pokazao se kao izvanredan za regeneraciju i podmlađivanje, a posebno za dehidrirani tip kože.

* Hidrolift tretman izuzetno vlaži kožu, a u sastavu je različit i bira se prema tipu kože. Može da bude sa čokoladom, algama, ružama i ružinim uljem…

* Mnogo vrsta egzotičnih i domaćih ulja pomažu u tretmanima hidratacije. Ne može se zamisliti ni dobra masaža, pogotovo dehidrirane kože, bez kombinacije sa aromaterapijom.

* Voćne kiseline kao samostalan tretman ili dodatak drugim tretmanima, izuzetno podstiču regeneraciju i obnavljanje površinskih ćelija kože.

* Odlični su i tretmani koji se rade pomoću varijabilnih mikro struja, niskog intenziteta, čiji se impulsi prenose na različite spletove nerava i fiziološke strukture kože. Ovi tretmani podmlađuju, ali i pomažu kod stresa, umora i neurotičnog stanja.

* I tretmani od ruže prijaju dehidriranoj koži. Sastoje se od masaže ružinim uljem rastvorenim u baznom ulju koštica od grožđa, koji u kombinaciji daju najbolje rezultate. Veoma je efektan i tretman koji se radi sa maskom od neprskanih ružinih latica koja se pravi u gelu ili kremastoj supstanci sa dodatkom raznih ulja.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar