Saznajte zašto je kupanje u moru svojevrsni tretman lepote i zdravlja

21-07-2018

Sastav morske vode sličan je ljudskoj krvnoj plazmi pa se ona lako apsorbuje u telo To dopušta koži da upije morske minerale i izbaci štetne toksine iz tela, kao i  da se pokrenu samoisceljujući procesi u organizmu 

Kupanje u moru je kupanje u zdravlju

Morska voda sadrži obilje elemenata važnih za ljudsko telo – vitamina, mineralnih soli, elemenata u tragovima, pa čak i aminokiselina. Kupanje u moru, koje je puno blagotvornih jedinjenja, aktivira ćelijske enzime podstičući samoisceljujuće procese.

Morska voda kao terapija lepote 

Morska voda poboljšava cirkulaciju i razmenu materija u organizmu,  pa čak i nadoknađuje gubitak minerala uzrokovan lošom ishranom i stresom. Iz tog razloga kupanje u moru slobodno možete da doživite kao odlazak na tretman lepote. Ono tonira mišiće i prolepšava kožu, a pomaže i prilikom mršavljenja te smanjivanja celulita.

Uklanja stres i povećava pokretljivost 

More poseduje analgetska i umirujuća svojstva i čak može da ukloni bol iz određenih regiona, ili celog tela. Kupanje u moru pomaže da uklonimo stres, slabosti i posledice dugotrajnih bolesti , kao i povećava pokretljivost kod bolesti koštano-mišićnog sistema

Leči probleme s disanjem 

Udisanje morskog isparenja, posebno rano ujutru pomaže i kod problema sa disanjem poput rinitisa, sinusitisa, hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, faringitisa.

FOTO:  Pixaby / Pexels

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar