Australijanke izgledaju i do 20 godina starije u odnosu na Evropljanke iste životne dobi

19-07-2018

Rezultati studije ”koliko štete sunce nanosi mladosti i lepoti”, pokazali su zaista neočekivane rezultate. Radi češćeg izlaganja UVA i UVB zracima  – Australijanke izgledaju i do 20 godina starije u odnosu na Evropljanke iste životne dobi

U istraživanju je učestvovalo 3.267 žena svih rasa i etničkih grupa iz četiri zemlje, Velike Britanije, Kanade, Australije i Amerike.  Cilj studije bio je otkriti brzinu starenja kao i uočiti promene na koži koje taj proces podstiče. Posebno su se pratile pojave bora oko i ispod očiju , linija pored nosa kao i delu lica između obrva.

Rezultati studije pokazali su da Australijanke imaju ozbiljnije znakove starenja u mladom dobu u odnosu na pripadnice drugih naroda. Od 1.400 Australijanki, čak 83 odsto dama starosti od 24 do 47 godina imalo je umerene do ozbiljne znakove starenja i promene na koži uzrokovane UVA i UVB zracima.

Poređenja radi, iste znakove imalo je samo sedam odsto Holanđanki. Ove iznanađujuće rezultate naučnici obrazlažu većem izlaganju suncu. S obzirom da je Australija bliže ekvatora, ljudi provode više vremena napolju a posebno na plaži , što je ujedno i glavni razlog za prevremeno starenje kože.

FOTO: Giphy/ Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar