Prirodni sastojci koji podmlađuju predeo vrata i dekoltea

16-07-2018

Koliko god se trudili da sakrijete staračku kožu, predeo vrata i dekoltea vas uvek odaje. Stručnjaci zato pored anti age krema i tretmana lepote, savetuju i primenu nekih, jednako moćnih prirodnih pripravaka

Koža vrata i dekoltea počinje da stari ulaskom u četvrtu deceniju života. Godine nam donose i promenu boje tena, a upravo se zbog neravnoteže melanina u koži pojavljuju i pigmentisane mrlje po koži. Sunčanje izaziva prevremeno pojavljivanje bora, a nastanak podbratka takođe ukazuje na starost.

Stručnjaci savetuju da pored ”anti age” krema i tretmana lepote,  iskušate i  neki od prirodnih pripraka. Listovi breze, crvene delteline i sleza bogati su kolagenom, peptidima i ostalim hranjivim sastojcima koji hidriraju kožu.

Listove skuvajte i dobijenu tečnost nežno utrljavajte na predeo vrata i dekolteta, tako da vam pokreti idu ka gore. S obzirom da su paklene vrućine već krenule  savetujemo da predeo vrata i dekoltea uvek zaštitite, po mogućstvu kremama na bazi pomenutih biljaka.

Pre samog konzumiranja, ipak posetite svog dermatologa kako biste proverili da li navedene biljke odgovaraju vašoj koži.

FOTO: Giphy / Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar