Skleroterapija: brzo i efektno uklanjanje kapilara pomoću injekcije

12-05-2018
Featured Video Play Icon

Skleroterapija je procedura uklanjanja srednjih i većih kapilara na nogama kao i manjih i srednjih proširenih vena,  ubrizgavanjem različitih vrsta tečnosti ili pene.  U krvni sud  unose se iglom koja ima manji prečnik od prečnika samog krvnog suda, a efekat je trenutno vidljiv.

Šta su prošireni kapilari?

Prošireni kapilari na nogama često su manifestacija slabosti vena, popuštanja venskih zalistaka i povišenog pritiska u venskim krvnim sudovima. Reč je o kozmetičkom problemu koji veoma retko može da izazove osećaj pečenja ili bola na koži. Njihovo uklanjanje ne kompromituje cirkulaciju.  Češće se javljaju kod žena, obično izmedju 18 i 35 godine ili izmedju 50 i 60 godine.

Procedura 

Nakon ubrizgavanja sklerozantnog sredstva,  kapilar nestane na nekoliko minuta a onda se razvije blaga upala u ćelijama zida kapilara. Tokom intervencije pacijent ne oseća bol, a veoma retko ima osećaj peckanja. Zbog izazvane upale, tretirani kapilari izgledaju značajno lošije nego pre tretmana i to najčešće tokom prvih 7 do 10 dana od procedure.

Postoperativni oporavak

Posle procedure veoma je važna kompresija tretiranih kapilara, i ona pomaže slepljivanju upaljenog zida krvnog suda. U narednih 4 do 6 nedelja organizam na prirodan način razgrađuje preostale ćelije tretiranih kapilara. Nakon sklerozacije kapilar se više ne pojavljuje na tom mestu. Broj tretmana je individualan, a obično je potreban jedan do dva.

Kako izgleda sama procedura, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar