Studija potvrdila: raskid ljubavne veze, dodaje godine vašem licu

18-06-2018

Raskid ljubavne veze , osim šta izaziva emocionalnu bol, ostavlja i neke neželjene posledice na našoj koži.  Glavni razlog za to je stres, kojeg je u tom trenutku zaista teško izbeći.  Srećom, postoje metode za ublažavanje tog problema….

Kako stres utiče na kožu? 

Savremene kozmetološke studije pokazuju direktnu vezu između nivoa stresa i pojave nepravilnosti na koži. U stanjima napetosti naš organizam pojačano proizvodi dva hormona koja stimulišu rad lojnih žlezda, a koje potom proizvode više masti u koži.

Nagomilavanje masti u koži vodi zatvaranju pora, pojavi akni i nečistoća. Istovremeno, stres usporava obnavljanje i regeneraciju kože – kapacitet kože da se zaleči, što zapravo zavisi od jačine našeg imunološkog sistema, opada i za 40 posto u stanjima visoke tenzije.

Šta se događa na koži nakon prekida? 

“Crvenilo, kesice ispod očiju i dehidratacija su česta pojava posle raskida”, objašnjava doktor Tom Mamon. Drugim rečima, raskid vas može učiniti starijima. ”Stres utiče na starenje kože, a svi znamo da ljubavni problemi izazivaju dugoročni stres”, dodao je .

Naravno, bilo bi suludo i nemoguće tražiti od žena da posle raskida ne pate, samo da bi sačuvale lepotu svoje kože, ali Mamon tvrdi da nije sve izgubljeno. “Vrlo je važno da se unosi mnogo vode da koža ne bi dehidrirala, a raskid je odličan izgovor za kupovinu nove kreme za područje oko očiju i kreme za lice sa peptidima koji će očuvati elastičnost kože”, ističe doktor.

FOTO: Pexels / Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar