Studija potvrdila : seks podmlađuje organizam i produžava život

26-06-2018

Iako se o seksu , od davnina priča kao o eliksiru mladosti i vitalnosti  , nauka je ovog puta uspela sve to i da dokaže. Naime , rezulati studije sprovedene na kalifornijskom univerzitetu pokazali su da seks zaista regeneriše ceo organizam 

Rezultati naučne studije pokazali su da vam  – seks barem jednom nedeljno može  pomoći da živite duže i osećate se bolje. U novom istraživanju, naučnici sa Kalifornijskog univerziteta istraživali su seksualne živote 129 majki nedelju dana. Učesnice su davale dnevno izveštaj o svom ukupnom zadovoljstvu, kao i slučajevima kad je došlo do sukoba, podrške i / ili intimnosti sa svojim partnerima.

Kad su uporedili njihove izveštaje s njihovim uzorcima krvi, otkrili su zanimljiv uzorak. Majke koje su imale odnose sa svojim partnerima barem jednom u toj nedelji, imale su značajno duže telomere – sitne komadiće DNK koji utiču na dugovečnost i zdravlje.

”Tokom vremena, telomeri koji se nalaze u vašim ćelijama razgrađuju se kao posledica starenja, slabe ishrane i prevelike upotrebe alkohola. No, ovi rezultati pokazuju da ih redovni seks može ‘popraviti’ i produžiti, čuvajući vaše ćelije zdravima i mladima”, zaključili su istraživači.

FOTO: Giphy /  Pexels

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar