Studija potvrdila: želite li izgubiti kilograme, jedite pre tri popodne

16-08-2018

Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja, pokazali su zašto bi, ukoliko se želite rešiti viška kilograma, bilo dobro da jedete pre tri popodne.  No ovo je samo jedan od faktora koji utiču na proces mršavljenja, za pravi rezultat potrebno je malo više truda

Između svih obaveza koje imate, dolaskom na svoje radno mesto, lako je zakoračiti u popodnevne sate, kada se naglo prisetite da još uvek niste ništa pojeli. Brzinski odlazak u pekaru ili kuhinju po salatu od piletine, koju ste poneli od kuće i vaš problem je rešen, zar ne? Pa i ne baš.

Prema nedavno sprovedenom istraživanju, ako želite da izgubite kilograme, treba obavezno da jedete pre 3 popodne. Naučno gledano, to je zato što je glad kontrolisana cirkadijalnim ritmovima, odnosnim našim unutrašnjim satom. Dakle, jedete li kasnije tokom dana, vaše telo teže će obrađivati kalorije.

Drugim rečima, budete li svaki put čekali da shvatite kako ste gladni, ta salata izgledaće manje atraktivno pa je verovatnije da ćete kasnije “napasti” čokoladu ili keks. No, predstavlja li ručak pre 15 sati potvrdu za gubitak kilograma? Ne baš. Što zdravija ishrana i fizička aktivnost i dalje su najvažniji faktori.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar