Sve o maderoterapiji – ”masaži oklagijama” koja topi salo i celulit te zateže lice

28-01-2018
Featured Video Play Icon

Maderoterapija ili terapija drvetom je oblik masaže razvijen u Kolumbiji, a izvodi se pomoću specijalnih masažera napravljenih od drveta. Iako se uglavnom primenjuje za rešavanje od celulita,  efikasna je u zatezanju i podmlađivanju kože lica, kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma.

Ovo nisu oklagije za razvijanje testa

Prilikom tretmana maderoterapije koristi se specifičan set opreme. koji uključuje  20 drvenih alata za masažu koji podsećaju na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. To ej razlog zbog čega se maderoterapija naziva i masaža oklagijama, iako ponavljamo , nije reč o kuhinjskom pomaglu za razvijanje testa.

Tretman za tretiranje raznih regija

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema i eliminacija toksina iz organizma. . Iako je najpopularnija za rešavanje od celulita na nogama i butinama , masažom oklagijama se mogu targetirati različite regije i može imati različite svrhe.

Maderoterapija lica

Manjim rolerima i masažerima napravljenim od drveta masira se lice i na taj način stimuliše se cirkulacija, poboljšava stvaranje kolagena i elastina u koži. Prilikom tretmana koristi se i vakum koji se postiže takođe drvenim pomagalom za maderoterapiju. Rezultat je manje bora, eliminacija naduvenih kesica ispod očiju, smanjenje podbratka, svežiji i zdraviji izgled kože.

Maderoterapija tela 

Odnosi se pre svega na oblikovanje tela, a posebno kod onih osoba kod kojih se višak masnih naslaga nepravilno gomila samo na jednom delu tela. Nekima je problem salo na stomaku, nekima na bokovima dok im je stomak potpuno ravan. Ovo je način da se tretira samo problematična regija i smanji salo na samo tom delu tela.

Anticelulit masaža oklagijom

Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih ćelija koje formiraju celulit razbija se njegova struktura, a limfni sistem delove razložene masnoće vremenom iznosi  iz organizma. Upotrebljava se na svim delovma tela zahvaćenim ovim problemom. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar