Tretmani u kozmetičkim salonima jesu jeftiniji ali i manje efikasni

27-02-2019

Često znamo čuti da  je neko pronašao isti tretman lepote u kozmetičkom salonu kao u klinici za estetsku medicinu, i to za mnogo manje novca. Tretmani u ponudi na tržištu zaista se neretko nazivaju istim imenom,  ali njihova  cena se razlikuje radi same efikasnosti i dugotrajnosti rezultata procedure, kao i zbog stepena znanja osobe koja vam je izvodi

Tko želi proći jeftinije često prođe skuplje

Moderno vreme u kom živimo daje nam na izbor bezbroj neinvazivnih metoda za ulepšavanje. Lice, vrat, butine, zadnjica, ruke…gotovo da nema dela tela koji se ne može zategnuti pomoću modernih antiaging tretmana. No njihova cena se često uveliko razlikuje, tako da one najeftinije možemo pronaći u kozmetičkim salonima, dok je skuplja varijanta uvek rezervisana za licencirane klinike za estetsku medicinu i antiaging.  Isto tako, gotovo svakodnevno možemo čuti: ”naš(la)ao  sam isti tretman lepote za tri puta manje novca”, no da li je zaista baš sve isto za manje novca? Odgovor je naravno ne, a evo i zašto.

Kineske verzije poznatih aparata za zatezanje kože

Industrija lepote poslednju je deceniju doživela vrtoglavi uspon , a mladalački izgled nametnuo se kao imperativ. No sa razvojem potražnje razvila se i velika ponuda aparata koji zatežu kožu, tope kilograme ili podmlađuju lice. Oni se često u ponudama salona lepote nazivaju istim imenom, iako je u stvarnosti situacija potpuno drugačija. Pokušaćemo vam to metaforički objasniti. Zamislite da kupujete automobil. Nudi vam se jeftina Škoda i skupi Mercedes. Verujemo da bi vam odma bilo jasno zašto se cena ta dva automobila razilkuje, bez obzira što imaju istu namenu da su prevozno sredstvo. Mercedes nudi veću sigurnost, kvalitet, brzinu, udobnost…itd. Ista situacija je i sa aparatima koji se koriste za ulepšavanje, a njihove jeftine kopije obično dolaze iz Kine.

Med Contour Multipower – cena aparata iznosi oko 50 000 USD

Med contour multipower vs Body contouring MED 360

Kada bismo u ovu priču umesto automobila, ubacili npr dva aparata za topljenje kilograma koji se mogu naći u ponudi tretmana lepote pod istim imenom, došli bi do jednakog rezultata. Npr. Med contour multipower je poznati svetski tretman za topljenje kilograma i konturiranje tela koji je nezaobilazan deo ponude klinika za antiaging.  Međutim na tržištu postoje i njegove kopije, a jedna od njih je aparat Body contouring MED 360, koji imenom podseća na onaj svima poznati tretman za mršavljenje i zatezanje kože. Međutim, njegova efikasnost je neuporediva sa ovim prvim. Dakle iako je ime slično i sam aparat podseća na onaj kakav smo videli na TV-u, njegov rezultat će biti puno slabiji, zbog čega je potrebno uraditi bezbroj ponavljanja. To će vas na kraju krajeva i veoma skupo koštati. I sama cena aparata se uvelike razlikuje. Prosečna cena novog Med Contour Multipovera je oko 50 000 dolara, dok se kineska verzija Body contouring MED može naći za 4000 USD. Ista situacija  je i sa ostalim uređajima za podmlađivanje i zatezanje kože..

Kineska verzija aparata može se pronaći na internetu za 4000 USD

Stručnost i stepen obrazovanja takođe koštaju 

U svetu estetske medicine, iskustvo i stručnost su izuzetno cenjeni kvaliteti. Svi koji dođu na ulepšavanje žele znati da su u stručnim i sigurnim rukama, a takvo što se može potvrditi jedino odgovarajućom diplomom. Samo licencirani stručnjaci koji koriste proverene i originalne aparate mogu vam dati željeni rezultat. U protivnom možete zbog štednje višestruko platiti. Lekari  koji rade neki komplikovaniji tretman na licu, svakako su stručniji i bolje poznaju anatomiju  od npr kozmetičarke, njihov stepen znanja je  viši , zato je i posve razumljivo da njihova usluga više košta. U narodu se kaže ”koliko para toliko muzike”, isto je i u ovom slučaju.

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar