Ulje kantariona – leči kožu i smanjuje ožiljke

25-05-2018

Ulje kantariona poznato je i pod imenom ulje bogorodičine trave, a proizvodi se s najčešće s maslinovim uljem, odnosno maceriranjem gospine trave u maslinovom ulju. Kantarionovo ulje ima brojne pozitivne učinke na kožu, a najčešće se koristi za njeno lečenje i za smanjenje ožiljaka te bora.

Ulje bogorodične trave čuvar kože

Kantarionovo ulje je jedno od najboljih ulja za negu dehidrirane, oštećene i osetljive kože lica, a upravo zbog toga često se nalazi u velikom broju krema za negu. Pošto pospešuje prirodno i brzo zaceljivanje kože preporučuje se da ga uvrstite u svakodnevnu rutinu nege za ispucalu kožu svih delova tela.

Dobrobiti kantarionovog ulja za negu lica

Ulje bogorodične trave umiruje osetljivu i hrani dehidriranu kožu, smanjuje bore, štiti kožu od negativnih spoljnih uticaja, deluje antioksidativno, podstiče obnovu kože, smanjuje oksidativni stres, ima antimikrobna svojstva.

Korišćenje kantarionovog ulja

Ako izlazite tokom dana, posebno na sunce, ne biste smeli da koristite ulje bogorodičine trave, jer izaziva fotosenzibilnost. Stoga ga koristite uvek u večernjima satima, najbolje pre odlaska na spavanje. Pošto kantarionovo ulje ima i antioksidativno dejstvo, ono će najbolje nahraniti kožu vašeg lica nakon izlaganja sunčevim zracima. Preporučuje se nakon izlaganja suncu, pre odlaska na spavanje naneti tanak sloj kantarionovog ulja kako biste koži vratili hidrataciju i sprečili pojavu bora koje su uzrokovane suncem.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar