Ulje makadamije: hrani kosu i štiti je od vanjskih uticaja

30-09-2022

Većina žena tretira kosu hemijskim preparatima, što dovodi do njenog oštećenja,  a to zahteva jaču negu. Oštetiti je mogu i vanjski uticaji poput sunca i vetra ali i fena za kosu ili pegle za njeno izravnavanje. Ulje od makadamije leči kosu i rešava sve navedene probleme 

Štiti kosu od vanjskih uticaja

Makadamijin orah se naziva i kraljevskim, zbog svih blagodeti koje ima na zdravlje, kako u ishrani tako i u kozmetici. Ulje ovog ploda dubinski hrani kosu  i daje joj sjaj,  trenutačno se upija i ne ostavlja masni trag. Takođe, ulje makadamije  stvara na kosi prirodni UV filter, koji joj je potreban u odbrani od vanjskih uticaja. Osim tokom leta kada smo izloženi jačem suncu, makadamiju je dobro koristiti kroz celu godinu, a naročito u zimskom periodu kada je kosa svakodnevno izložena štetnim učincima centralnog grejanja zbog kojeg se suši, petlja te postaje lomljiva i beživotna.

100% veganska formula za potpuno zdravlje kose

”Eugene Perma eliksir je potpuno bez silikona, sa 100% veganskom formulom, i namijenjen je svim tipovima kose. Dubinski hrani, zaglađuje, umiruje i disciplinira neposlušnu kosu, pospešuje raščešljavanje i stiliziranje, štiti je od topline fena, i ostavlja mekom, podatnom i sjajnom“, kaže Marin Marić koji je u Hrvatsku nedavno doneo ovaj proizvod. Rezultati korišćenja eliksira od makadamije vide se momentalno. Preporuka je da se redovno koristiti, kako bi  kosa bila potpuno nahranjena  a time će i njeno stiliziranje kod kuće postati puno lakše.

Mogu ga koristiti i muškarci s dugom kosom

Eliksir se koristiti kao tretman pre pranja kose ili kao dodatak maski ili regeneratoru za vreme pranja. Može se staviti na mokru kosu pre raščešljavanja i sušenja kako bi ih olakšalo i ubrzalo. Takođe može se dodati i na suvu kosu nakon sušenja da joj nadomesti  vlagu i da  zdrav izgled.”Iako je proizvod primarno zamišljen kao ženski jer žene puno više tretiraju kosu, hemijski, termički i na druge načine, naravno da ga mogu koristiti i muškarci koji imaju problem suve kose i vlasišta, a naročito muškarci s dugom kosom“, pojasnio je Marić.

FOTO: PR

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar