Gvinet Paltrou: u 6. deceniju uz ”čistu ishranu”

28-09-2022

Američka glumica Gvinet Paltrou proslavila  je nedavno svoj 5o. rođendan, a tajna njenog mladalačkog izgleda leži u zdravom načinu života koji  ju je poslednjih godina učinilo jednim od vodećih imena u svetu velnesa

Praštanje uz zahvalnost u životu

Bez obzira na kritike koje je dobila zbog ekscentričnih zdravih navika, Paltrou kaže da u 50-e ulazi tako što ceni starenje i nastoji brinuti o svome telu najbolje što može: ”Važno je imati milosti oko starenja svog tela, opraštati. Možda se moja koža ili mišići neće vratiti u stanje kao pre, i to je u redu – napisala je glumica u nedavnom članku povodom rođendana. Napomenula je i da je zahvalna za zdrave odabire koje je napravila kroz protekle decenije: ”Osećam se odlično. Stvarno sam srećna jer imam zdravlje i snagu. Osećam da se mnoge odluke koje sam donela u kasnim 20-ima, 30-ima i 40-ima sada isplaćuju.”

”Čista ishrana” za optimalni rezultat

Glumica praktikuje ”čistu ishranu” koja se fokusira na konzumiranje celovite hrane i izbegavanje prerađenih namirnica. To znači da se jede dosta voća, povrća, čistih proteina, ali se izbegavaju slatkiši i polupripremljena hrana. Istakla je  da joj je čista ishrana pomogla da se bolje usredotoči na zdravstvene aspekte, te dodala je da prošle godine smanjila alkohol i fokusirala se na smanjenje upale u telu: ” Dobri proteini i puno povrća, bez previše žitarica ili šećera, i ništa pečeno” – rekla je. Jednom godišnje Gvinet radi detoks koji traje šest dana, a tada izbegava ove namirnice: kofein, alkohol, mlečne proizvode, gluten, kukuruz, paradajz, patlidžan, papriku, krompir, soju, rafinirani šećer, školjke, beli pirinač i jaja.

Fitness rutina čuvene glumice

Glumica gotovo svakodnevno vežba. Pet puta nedeljno radi po 45 minuta kardio vežbe i još 45 minuta vežbe snage, zbog čega uspeva ostati tako vitka i zategnuta. Kad joj se sprema neki važan događaj, Gvinet poveća svoje vežbanje na dva sata po šest puta nedeljno. Isto tako, velika je obožavateljka metode Trejsi Anderson. Tipični sat uključuje plesno zagrejavanje, nakon čega slede vežbe na podu, koje uključuje pokrete poput podizanja nogu, a trening završava istezanjem.

FOTO: Instagram

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar