Upoznajte celulit i pogledajte koliko ga imaju neke od najpoznatijih žena svetske showbiz scene

28-09-2017

Sa  celulitom se susreće 80 % žena današnjice.  Reč  je o  masnim ćelijama koje ne daje energiju već služe isključivo kao svojevrsni “rezervoar” masnoće . To je ujedno i glavni  razlog  zbog čega celulit ne nestaje mršavljenjem, već naprotiv   nagle dijete i oscilacije u težini pogoduju njegovom nastanku. Ne propustite pogledati video sa poznatim ženama svetske showbiz scene koje takođe nisu pošteđene celulita.

Na prvi pogled lako ga je prepoznati. Izgleda poput neravnina i nepravilnosti potkožne masnoće, zbog čega se naziva i narančinom korom.  Za razliku od muškaraca koji ga imaju znatno manje,  žene  češće pogađa ovaj problem zbog  njihove , biološke predodređenosti ulozi majki. Naime žena  mora imati određeni procenat masti u telu kako bi imala pravilan menstrualni ciklus.

Celulit nastaje zbog sedalačkog načina života, uske odeće koja zaustavlja cirkulaciju, neadekvatne hrane  te manjka fizičke aktivnosti. Genetika takođe ima veliku ulogu u nastanku celulita, pa će tako kćerka najverovatnije imati celulit ako ga ima i majka. Zahvaljujući savremenoj ishrani i manjku kretanja, dobna granica nastanka celulita se spustila, pa ga tako dobivaju i devojčice od 13 i 14 godina. Naučna istraživanja pokazala su kako  postoje tri osnovne vrste celulita, s nekoliko podvrsta.

Mekani celulit

Karakterišu ga lokalizirane masne naslage, najčešće na gornjem stražnju delu bedara i ispod zadnjice, a javlja se radi oslabljenog tonusa kože i čestih oscilacija u težini. Ovaj tip celulita pojavljuje se i kod žena koje nemaju problema sa viškom kilograma. Primjećuje se pri dnevnom svetlu ili u položajima u kojima se koža pritišće, npr. prilikom sedenja.

Kompaktni celulit

Karakterističan je za žene sa prekomernom težinom, a prepoznaje se po čvrstim i tvrdim masnim naslagama. Koža zbog njega deluje grubo, a mišići nogu  su gotovo neprimetni.

Edematozni celulit

To je celulit s mikro-čvorovima koji su vidljivi oku, a na dodir bolni. Nastaje nakupljanjem tećnosti u potkožnom tkivu, a prati ga otežana cirkulacija. Sa godinama se pogoršava, a njegovo uklanjanje masažama i sličnim metodama, ne preporučuje se  samo iz estetskih razloga. Ova vrsta celulita što više napreduje to je i bolnija.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar