Da li ste pripremili kožu za hladno jesenje vreme?

25-09-2017

Dolazak hladnijeg jesenskog vremena ne znači samo da trebamo obući topliju odeću. . Suvi zrak i niske temperature mogu itekako da naštete osetljivoj koži. Iz tog razloga donosimo vam nekoliko saveta kako da se što bolje pripremite za nadolazeće godišnje doba.

Negu započnite postepeno

Najčešće brige početkom  jeseni , kad je koža u pitanju, su neujednačen ten i mrlje na koži nastale dogotrajnim izlaganjem suncu tokom leta. Najbolje je da za početak obilno hidratizirate odnosno nahranite kožu.

Ne preskačite zaštitu protiv sunčevih zraka

Iako su bezbrižni dani na plaži završili, ne preskačite zaštitu protiv sunca bez obzira na ton kože. Kako vlažnost zraka opada, koža nije u stanju apsorbirati dovoljno vlage iz zraka, zato se držite krema koje sadrže hidratantne sastojke, kao i UV-blokatore.

Eksfolijacija

Ostaci tamnog tena  nastalog tokom leta mogu da zapuše pore i uzrokuju problem na  koži. Tretmani poput mikrodermoabrazije ili nekih vrsta pilinga  su vrlo učinkoviti, jer će da uklone  mrtve stanica sa kože i dopustiti joj da diše i bude zdrava.

Vodite brigu o telu

Letnje  sunce nije samo isušilo delove vašeg lica poput obraza, nosa ili ušiju. Ono je takođe uticalo i na usne, kožu oko prstiju i kolena. Kako biste u potpunosti obnovili svoju kožu, koristite kvalitetne balzame za usne kao i losione za telo bogate hidratantnim sastojcima poput glicerina i vitamina E.

Napadnite akne

Sezonske promene uzrokuju simptome stresa u telu, vodeći ponekad do izbijanja akni. Njegujte zato cijelu kožu, a ne samo specifična područja. Isprobajte proizvode sa salicilnom kiselinom i sprečite pojavu prištića na vreme.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar