Krema koja briše bore za 60 sekundi: dermatolozi upozoravaju na opasnost od kontraefekta

03-05-2022
Featured Video Play Icon

Trend što dužeg zadržavanja mladalačkog izgleda  osvojio je svet , a istvoremeno raste broj preparata koji sprečavaju starenje ili uklanjanju njegove posledice.  Jedna singapurska kompanija izbacila je na tržište kremu za koju tvrdi da je magična – navodno, briše bore i podočnjake za samo jedan minut. Naš dermatovenerolog upozorava da ne nasedate na  jeftine ponude

Pacijentkinja pre upotrebe kreme

Čudotvorna krema za brisanje bora – ne postoji

U priloženom videu proizvođač demonstrira na starijoj ženi  efekat kreme koja nakon  30 sekundi od nanošenja,  počinje da uklanja bore i čini kožu mekšom, dok kesice ispod očiju “briše” za jedan minut. Preparat se na osetljivo područje oko očiju nanosi u tankim slojevima, a može da se koristi i za negu celog lica. Njeno dejstvo, tvrde ,traje osam sati. Dermatovenerolog dr Dinko Kaliterna, ujedno i tvorac linije kozmetičkih proizvoda za lečenje i podmlađivanje lica i tela, veoma je skeptičan prema  delovanju navedenog proizvoda.kao i njegovoj legalnosti :

dr Dinko Kaliterna , dermatovenerolog i vlasnik klinike Poliderma

Čuvajte se nelegalnih supstanci i preparata za negu

”Smatram da proizvod koji je prikazan u videu nije legalan.  Mnogo se tu postavlja pitanja na koje nemamo gotovo nikakav odgovor. Koji se sastojci nalaze u kremi , da li su oni odobreni za primenu , kakvi su rezultati nakon dugotrajne primene… Moje dugogodišnje iskustvo u lečenju kože kao  i antiejdžingu , daju mi za pretpostavku da su u navodno čudotvornoj kremi, korišćene izrazito jake i nedopuštene hemikalije čije delovanje mogu usporediti sa onim koje izazivaju pesticidi i herbicidi.

Efekat kreme nakon kratkog vremena

Nuspojave ”čudotvorne kreme” su ozbiljne

Nakon učestale primene takvog proizvoda, ćelije kože počinju da odumiru. Takođe neki od sastojaka ove kreme koji služe da bi zategnuli kožu, koriste se kao lekovi i njihova upotreba ne bi smela da bude u kozmetičke svrhe. Na kraju ono najvažnije,  zašto proizvođač nije stavio sliku nakon nekoliko meseci nanošenja ove kreme na lice? Razlog tome je,  jer preparat dugotrajnom upotrebom uništava kožu, čini je tanjom, ubrzava proces starenja i utiče na  opuštanje mišića. ”, zaključuje dr Kaliterna. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Proizvođači garantuju efekat podmlađivanja za 5 dolara

Mnogi korisnici interneta su oduševljeni ovim preparatom, ali ima i skepitičnih, onih koji zameraju što se na snimku ne vidi pakovanje kreme i njen sastav. Proizvođač je poručio da je kremu odobrila Zdravstvena organizacija Singapura, ali i zdravstvene ustanove u onim zemljama u kojima se sredstvo prodaje. Predstavnici kompanije kažu da krema nema negativna dejstva. Samo se osobama sa osetljivom kožom pre upotrebe preporučuje konsultacija sa dermatologom. Pakovanje od 30 militara košta pet dolara i 60 centi.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar