Uradite sami masku od bamije za prelepo lice bez bora

15-07-2017

Uz masku od bamije, jedne od najstarijih zdravih namirnica, možete podmladiti kožu, jer ona pospešuje regeneraciju tkiva….

Okra ili gospini prsti, kako se još bamija naziva, korišćena je još pre tri i po milenijuma, naročito u faraonskom Egiptu. Pre svega, ova biljka  normalizuje nivo šećera u krvi kod dijabetičara i to sve zahvaljujući vlaknima i nutritijentima, no isto tako je veoma korisna u službi lepote.

Zbog   miixinol-a kojeg sadrži, ova biljka se smatra alternativom za botoks, a rezultat je glatka i zategnuta koža. Kao lek, koristi se  koren i plod bamije. Koren se zbog dosta sluzi najčešće koristi za lečenje oboljenja kože i za spoljnu upotrebu dok se još uvek nezreli plodovi koriste za lečenje gonoreje ali i za jačanje muške potencije, kao afrodizijak.

Za masku od bamije koja ima izuzetan uticaj na glatkoću i zategnutost kože znala je i Kleopatra, a drevni zapisi govore da se u dolini Nila uzgajala vekovima pre Hrista. Izdvojte malo vremena i osvežite se ovim lekovitim preparatom, koji će podmladiti vašu kožu, i koji pospešuje regeneraciju tkiva. Inače, dobro upućeni tvrde da je efekat njenog delovanja vidljiv odmah.

Sastojci:
šaka povrća (količinu odredite sami)
voda
Priprema:
Skuvajte u vodi jednu šaku povrća dok ne omekša u potpunosti, potom izgnječite, sačekakte da se ohladi i nanesite na lice. Nakon pet minuta isperite.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar