Vazelin – jedan od glavnih sastojaka krema protiv bora i najbolje sredstvo za negu suve kože

15-01-2018

Iako često izaziva podsmeh, vazelin je pravi melem koji kožu čini mekom i glatkom. Verovatno ne postoji bolje sredstvo od njega za negu suve kože dok  lice štiti od štetnih uticaja vetra i hladnoće. Takođe pomaže i u brisanju bora, regeneriše kosu, pomaže u rastu trepavica…

Melem za lice koji pegla bore 

Vazelin je moćan antirid, što znači da uklanja bore a možete ga koristiti čak i oko očiju. Nakon što se nanese, potrebno ga je ostaviti da deluje dva časa, koliko mu je potrebno da prodre duboko u kožu.  Čak i najskuplje kreme protiv bora sadrže vazelin kao bazu, a osim toga kožu ćini mekšom i glatkom.

Vazelin pomaže i u nezi trepavica  te ih čini gušćim i dužim. Potrebno je da stavite malo vazelina na četkicu od stare maskare, koju ste prethodno oprali i tako nanesete na trepavice. Promene ćete uočiti već nakon nekoliko dana tretmana. Vazelin se može koristiti i umesto kozmetičkih preparata  za  zaštitu i negu usana. Pomoću njega možete čak i napraviti karmin ili sjaj za usne, tako što ćete ga pomešati sa malo senke za oči.

Hrani kožu na telu i čini je mekom i glatkom 

Verovatno ne postoji bolje sredstvo za negu suve kože od vazelina. Uveliko pomaže i kod tretiranja zadebljale kože na laktovima i petama, ožiljaka, ali i kod smirivanja iritacija, ojeda i osipa. Regeneriše ruke i leći zanoktice, a pomešan sa morskom solju odličan je za piling tela i lica.

Ukoliko koristite preparate za samotamnjenje a imate suvu kožu, pre njihovog nanošenja  namažite se vazelinom, kako bi se ravnomerno upilo sredstvo za tamnjenje. Na taj način izbeći ćete pojavu tamnih fleka.  Verovatno  već znate da se vazelin  koristi i kao lubrikant ali mu je ta namena naspram svih pozitivno navedenih, zaista sporedna.

Na kosu deluje poput skupih silikonskih kapi

Vazelin pomaže prilikom oblikovanja frizure, obuzdavanja neposlušnih čuperaka i isušene, procvetale kose, a pored toga, pruža joj i zaštitu od elementarnih uticaja.  Deluje poput skupih silikonskih kapi, a jeftin je i svima dostupan. Ukoliko želite da odložite šišanje rascvetalih krajeva, samo stavite malo vazelina na njih i kosa će vam izgledati zdravije. Muči li vas perut, utrljajte vazelin na kožu glave dva sata pre pranja kose.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar