Verica Rakočević: nigde nisam videla toliko prostačkog izgleda kao kod nas

29-12-2023
Featured Video Play Icon

Čuvena srpska modna dizajnerka svetskog glasa – Verica Rakočević, u 75. godini izgleda fantastično i odiše neverovatnom pozitivnom energijom. Za Estetic.rs otkriva kako se neguje, veruje li u anti- aging kreme i koji joj je omiljeni tretman lepote. Osvrnula se i na trend prekomernih estetskih intervencija kod mladih

Osoba ste uz koju se uvek vezao sinonim elegancije i stila a osim toga ste i lepa žena. Koliko truda zahteva izgledati negovano poput Verice Rakočević?

Velika je predrasuda da ja mnogo vremena provodim pred ogledalom, da se mnogo doterujem- šminkam. Ja na jedan drugi način vodim računa o sebi. Vežbam od svoje dvadesete godine. Vodim računa, uglavnom, šta jedem ali to ne znači da nekad ne pojedem i parče slanine i kobasice, biftek… I ono je mislim najvažnije – živim u prirodi. Život u prirodi vas potpuno regeneriše. U miru sam sama sa sobom i vrlo sam selektovala okruženje.

Jeste li se možda susreli sa nekom efikasnom anti-aging kremom koja zaista zateže bore?

Ja mislim da i kreme i razne niti…da se razumemo, sve sam to probala. Vitamini, čuda, sve to što ubacujemo u svoje lice da to ima možda nekih 10% samo. Samo 10% efekta! Ne mislim da je ijedan tretman i išta šta sam radila – a brdo toga sam radila, imalo mnogo efekta kao što je dobar san, dobra hidratacija kože i unos vitamina.

Imate li neki omiljeni tretman lepote i zbog čega ga preferirate?

Možda da ja na sve te tretmane nisam išla, možda moja koža ne bi ni bila ovakva a opet, možda bi bila i bolja. Ne znam šta da vam kažem. Najbolji tretman za mene jeste tretman kiseonikom. Smatram da ništa šta se bode, ubacuje unutra u lice – nije dobro. Najsmešnije su mi žene koje imaju više od 50, 60 godina – koje izgledaju kao punjene ptice, zato što nabiju kilogram nekog hijalurona ili ne znam ni ja čega u lice.

U moru objava na internetu i društvenim mrežama, svi se predstavljaju ekspertima za leptu. Koliko ste oprezni kada sami birate određenog stručnjaka za anti- aging i estetiku?

To je opet jedna manija. Društvene mreže su veliko zlo. Koliko su dobre nekada za biznis, za ljude koji se bave poslom…pogotovo ovaj tip posla kao što je moj, toliko je besmisleno uopšte na bilo koji način biti u kontaktu sa tom vrstom informacija. Ja prosto sama procenim šta mi u ovom trenutku treba. Imam svoju dobru drugaricu Janu kod koje odem na tretmane, koji su apsolutno neinvazivni.

Koje je vaše mišljenje o galopirajućem trendu podvrgavanja jako mladih osoba, raznim korektivnim zahvatima kako bi potpuno izbrisali crte svog prirodnog lica?

Putovala sam po svetu…Nigde nisam videla tu količinu prostakluka kod mladih devojaka, koliko sam videla kod nas. Verujte mi, nigde nisam videla. Videla sam možda u nekim delovima u nekim zemljama, taj neki primitivni svet – poluobrazovan, koji na taj način opstaje – živi. Ne znam ni kako više da se izrazim.

Prosto, ja to smatram bolešću – bolešću roditelja koji svojoj deci to dozvoljavaju. Makar ta deca imala i preko dvadeset godina. Možete vi na vreme da naučite svoje dete da mu je mnogo bitnije da pročita dobre knjige, da vidi dobru predstavu…da se bavi nekim poslom koji će ga ispuniti i oplemeniti, nego da napumpa zadnjicu, usta…da nadogradi kosu, nokte i da ode na splav.

Ceo intervju sa čuvenom dizajnerkom pogledajte u videu na vrhu teksta. 

FOTO: Verica Rakočević – Instagram

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar