Žena koja je svojim izgledom šokirala korisnike društvenih mreža

18-06-2022
Featured Video Play Icon

Korisnike društvenih mreža šokirale su fotografije 68-godišnje žene- predstavljene kao ”Ljudska Barbie”,  koja je uradila bezbroj estetskih intervencija na svom telu. Ko je zapravo ona i koja li se priča krije u pozadini svega? 

68-godišnja žena sa najviše urađenih estetskih operacija na svetu

Nakon što su objavljene fotografije i video sadržaji – koji navodno prikazuju 68-godišnju ženu predstavljenu kao  ”osoba sa najviše urađenih hirurških zahvata na svetu” , društvene mreže su se usijale. Svi su želeli da saznaju, ko je “Ljudska lutka Barbie” – osoba šokantnog i pomalo grotesknog izgleda? Međutim, iza nje se krila malo drugačija priča.

Projekat koji upozorava na iskrivljenje ideala lepote

Prava istina je da ove fotografije ne prikazuju mučne rezultate bezbrojnih preteranih plastičnih operacija na starijoj ženi – koja je insistirala na tome da zauvek izgleda mlado i senzualno, već su rezultat  umetničkog projekta, kom je bio cilj da upozori na opasnost trendova lepote i gubitak veze sa realnosti. Kako bi što vernije prikazali izgled ”preoperisanog” lica, korišćene su posebne maske i mnogo šminke.

Kontroverzni izgled kao pouka, šta ne treba da se radi

Tvorac projekta, glavni vizažist, Weirdo Luis, kreirao je ovaj lik uz pomoć vizažista Susan Cliff i modela Cassie Dassiri – u studiju Finewood u SAD-u. Celi proces transformacije, kasnije su objavili i na svom Instagram profilu uz natpis: ”U slučaju da ste se pitali, kako doći do mučnog rezultata?” “Lik večne Barbie, trebao bi da šokira i podigne svest među korisnicima društvenih mreža, od razornih posledica prekomernih estetskih zahvata”, zaključio je umetnik.

FOTO: Instagram screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar